Στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας για τους Ρώσους διπλωμάτες

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες σκληρή απάντηση προς τη Μόσχα, μετά τις απειλές για κυρώσεις που εκτόξευσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα,

καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποι τους.» λέει χαρακτηριστικά το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

Αξιωματούχοι στη Μόσχα προειδοποιούσαν ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει με τον ίδιο νόμισμα απελαύνοντας Έλληνες διπλωμάτες.

«Κατανοούμε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους εταίρους και να μην πέφτει θύμα βρώμικων προβοκατσιών, στις οποίες, δυστυχώς, υπέπεσε η Αθήνα», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες. Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα