Στο Ισραήλ ο πρώτος θάνατος ασθενούς που επαναμολύνθηκε από κορονοϊό

Συνταξιούχος 74 ετών στο Ισραήλ, μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό και ξεψύχησε στο νοσοκομείο Schiba, κοντά στο Τελ Αβίβ. Έχει ενημερωθεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για το περιστατικό, σύμφωνα με την Bild.

Ισραηλινοί γιατροί φέρονται να επιβεβαίωσαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς από επαναμόλυνση του κορονοϊού. Πρόκειται για 74χρονο συνταξιούχο που άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της νόσου, αφότου επαναναμολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και

ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ, ο άτυχος άντρας από το Bnei Brak κοντά στο Τελ Αβίβ, νόσησε από κορονοϊό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο, είχε αναρρώσει και όλα τα τεστ που είχε κάνει εκείνη την περίοδο, είχαν βγει αρνητικά.

Τρεις μήνες αργότερα, ο Ισραηλινός μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον ιό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε δηλώσεις στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «ynet», η Ισραηλινή καθηγήτρια Γκάλια Ραχάβ, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι πρόκειται για ανησυχητική περίπτωση: «Εάν ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί πολλές φορές, ενώ ο κορονοϊός μεταλλάσεται, ποια η έννοια του εμβολίου;».

Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν ενημερωθεί σχετικά, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ραχάβ: «Είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες είναι σαφές ότι ο ασθενής απεβίωσε από μία νέα μετάλλαξη του ιού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την πρώτη φορά που είχε κολλήσει τον ιό. Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού».

Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς από όλες τις χώρες. Υπό το φως της εξάπλωσης ενός νέου, ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους του κορνοϊού που εντοπίστηκε  στη Βρετανία, το Ισραήλ έχει σκληρύνει τα περιοριστικά μέτρα ενόψει και της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ,israil