Στο Gov.gr Wallet η «Θυρίδα Πολίτη» - Σε νέα αναβαθμισμένη έκδοση και στο gov.gr
Στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, στο Gov.gr Wallet, έχουν από σήμερα διαθέσιμη οι πολίτες τη «Θυρίδα Πολίτη» και μάλιστα σε αναβαθμισμένη και πιο εύχρηστη έκδοση, η οποία τους επιτρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα έγγραφά τους από το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η νέα «Θυρίδα Πολίτη», η οποία εξακολουθεί να διατίθεται και μέσω του gov.gr,
Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες, είτε μέσω του Gov.gr Wallet, είτε μέσω του gov.gr στην Ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και στην Υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα», έχουν πρόσβαση στα έγγραφά τους, αλλά και σε ειδοποιήσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Στην ενότητα «Έγγραφα», βρίσκουν όλα τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι ίδιοι, όπως τις υπεύθυνες δηλώσεις, τις εξουσιοδοτήσεις, καθώς και τις αιτήσεις που έχουν υποβάλει προς δημόσιους φορείς και τις απαντήσεις που έχουν λάβει. Παράλληλα, μπορούν να βλέπουν και να αποθηκεύσουν έγγραφα, που τους κοινοποιούν δημόσιοι φορείς ή άλλοι πολίτες.
Υπογραμμίζεται ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα μέσω του Gov.gr Wallet να κοινοποιούν τα έγγραφα με δύο τρόπους: μέσω αποστολής συνδέσμου ή με σκανάρισμα QR code από άλλες συσκευές.
Επιπροσθέτως, στη νέα «Θυρίδα» οι πολίτες βρίσκουν την ενότητα «Μηνύματα». Με τον τρόπο αυτό, έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε ειδοποιήσεις για σημαντικές ενέργειες, όπως η συγκατάθεση για έκδοση ενός εγγράφου, για επίδειξη ενός εγγράφου σε ελεγκτική αρχή, καθώς και η συγκατάθεση (Consent) για την άντληση και τη διάθεση δεδομένων σε ιδιωτικούς φορείς μέσω Gov.gr Wallet, για παράδειγμα για τη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να λάβουν ειδοποίηση (push notification), στη «Θυρίδα» τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ για το χρονικό διάστημα που το σχετικό αίτημα εξακολουθεί να είναι ενεργό βρίσκουν τη σχετική ειδοποίηση στην ενότητα «Μηνύματα», ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία που απαιτεί τη συγκατάθεσή τους. Επιπλέον, λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα έγγραφα που αναρτώνται από φορείς ή κοινοποιούνται στη «Θυρίδα» τους από άλλους πολίτες.
Επισημαίνεται ότι σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα αρχειοθέτησης τόσο για «Έγγραφα» όσο και για «Μηνύματα», η οποία παρέχει στους πολίτες μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση και αναζήτηση του περιεχομένου τους. Μπορούν να διαχειρίζονται τα αρχειοθετημένα τους έγγραφα και μηνύματα εύκολα, ενεργοποιώντας τα αντίστοιχα φίλτρα αναζήτησης. Μέσω των νέων λειτουργιών, αποκτούν πλήρη εικόνα της διαχείρισης των εγγράφων τους. Πλέον, γνωρίζουν όχι μόνο πότε ένα έγγραφο ή ένα μήνυμα αναρτήθηκε στη «Θυρίδα» τους αλλά και πότε το ανάγνωσαν, ενώ μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση των αιτημάτων συγκατάθεσης, βλέποντας αν και πότε τα αποδέχτηκαν ή τα απέρριψαν.
H υλοποίηση της νέας «Θυρίδας Πολίτη» έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, καθώς και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
#GOVGR #ΘΥΡΙΔΑ #ΕΚΔΟΣΗ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιώργος Λιάγκας: «Η Αντελίνα δέχθηκε απειλές από τον μεγαλύτερο αλήτη στο χώρο για να μην έρθει στην εκπομπή»
- Θεσσαλονίκη: Αεροδρόμιο Μακεδονία- Καρδιολόγοι έσωσαν Αμερικανό που υπέστη ανακοπή
- Πατήσια: Ληστής επιτέθηκε σε ζευγάρι με ψαλίδι και δάγκωσε την γυναίκα στην γάμπα
- Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAΝ σήμερα Παρασκευή από και προς το αεροδρόμιο του Χίθροου
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης στα 82 του - Οι διεθνείς αποστολές & τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ (βίντεο)
- Καρέτσας: Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στο “Καραϊσκάκης” αλλά είμαι ΠΑΟΚ
- Κάρλα Μπρούνι: Η 57χρονη πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει ατελείωτες ποδάρες… - Πάντα ήθελα να γίνω διάσημη (φωτό)
- «Μπλόκο» σε τράπεζα για κατάσχεση ακινήτου βάζει δικαστική απόφαση μετά από μάχη 14 χρόνων
- Βίντεο ντοκουμέντο της συμμορίας που έκλεβε αλυσίδες από επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς
- 6χρονη με σοβαρό πρόβλημα υγείας διακομίστηκε από τη Κέρκυρα στα Ιωάννινα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Αποκαλύψεις του Inside Story για τα ρωσικά bots και τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη
- Το φρούτο που ανταγωνίζεται το αυγό σε πρωτεΐνη
- Πολεοδομία Ρόδου: 600.000 ευρώ, χρυσές λίρες, ακριβά ρολόγια στα σπίτια του κυκλώματος
- Χάρης Βαρθακούρης: «Και καλημέρα να πω θα διαμαρτυρηθούν ότι θίγω τους νυχτοφύλακες»
- Σεφερλής για Τσαβαλιά: Είμαστε το μόνο ζευγάρι που δεν έχει χωρίσει
- Δώρο Πάσχα 2025: Πότε πληρώνεται - Η τελική μέρα
- Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 8.500 θέσεις εργασίας
- Στο Gov.gr Wallet η «Θυρίδα Πολίτη» - Σε νέα αναβαθμισμένη έκδοση και στο gov.gr
- Η χώρα που δημιουργεί κρατική αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να ρίξει τις τιμές
- Πόσες ώρες πριν τον ύπνο πρέπει να τρώμε

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Στο Gov.gr Wallet η «Θυρίδα Πολίτη» - Σε νέα αναβαθμισμένη έκδοση και στο gov.gr
- Αποκαλύψεις του Inside Story για τα ρωσικά bots και τις διαδηλώσεις για τα Τέμπη
- Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για 8.500 θέσεις εργασίας
- ΠΑΣΟΚ: Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος
- Μαραθώνιος ποίησης σήμερα στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
- Η κίνηση του Καρέτσα που έδειξε πόσο θέλει να είναι στην Εθνική! (video)
- Ξενύχτης εκδρομέας φεύγει για Πάρο και προσκαλεί την ρεπόρτερ να πάνε παρέα
- Οι πέντε καλύτερες νηστίσιμες πηγές πρωτεΐνης για όλα τα γούστα
- «Ηλέκτρα»: Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Παύλος είναι ζωντανός
- Νέος Υφυπουργός Ανάπτυξης ο Σταύρος Καλαφάτης, στη θέση του Δοξιάδη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σταματίνα Τσιμτσιλή για Αντελίνα Βαρθακούρη: Πρέπει να την πείραξε πάρα πολύ που η Σίσσυ βγήκε σε εμάς
- Αλέξης Τσίπρας: Νέα Εθνική πυξίδα
- Χάος στο Χίθροου λόγω φωτιάς: Χιλιάδες ακυρώσεις, «εγκλωβισμένοι» επιβάτες σε όλο τον κόσμο
- Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη Λιγνάδη – Το αίτημα της υπεράσπισης και οι πιθανότητες επιστροφής στην φυλακή
- Alpha Bank: συγχρηματοδοτεί την ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων
- Διαλειτουργικότητα μεταξύ των Περιφερειών της χώρας
- Adolescence: Το άλυτο μυστήριο της σειράς του Netflix και η λεπτομέρεια από τα πρώτα λεπτά που εντόπισαν λίγοι
- Σ. Ζαχαράκη στους μαθητές για την 25η Μαρτίου: Θα πρέπει να αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία του μέλλοντος της πατρίδας μας
- Περισσότεροι από 1000 νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται στον Δήμο Ηρακλείου