Στο Εκλογοδικείο οι Σπαρτιάτες: Οι τρείς προσφυγές πολιτών κατά Στίγκα και βουλευτών του κόμματος

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα εξετάσει τις ενστάσεις πολιτών συνολικά κατά τεσσάρων βουλευτών των «Σπαρτιατών» αλλά και κατά του εμβλήματος που χρησιμοποιεί το ακροδεξιό κόμμα.

Τρεις ενστάσεις κατατέθηκαν κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες», τις οποίες θα κρίνει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο).

Η πρώτη υποβλήθηκε από δύο πολίτες, τον Δ.Π. και την Φ.Α., οι οποίοι στρέφονται κατά της εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού

Τμήματος του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Η δεύτερη ένσταση αφορά στον αρχηγό των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα και ακόμη δύο βουλευτές του κόμματος, τον Πέτρο Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και την Ακριβή Πετροπούλου, αναπληρωματική βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης.

Η τρίτη ένσταση κατατέθηκε από τον Η.Β. και αφορά στο έμβλημα του κόμματος.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Ευαγγελία Νίκα, αποτελεί και την πρόεδρο του Εκλογοδικείου, το οποίο απαρτίζεται από μέλη του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Η κ. Νίκα θα ορίσει τους δικαστές- εισηγητές, καθώς και τις ημερομηνίες συζήτησης των ενστάσεων.

Εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία αποτελούν οι πρόσφατες προαγωγές μελών των δύο Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί κενά στη σύνθεση του Εκλογοδικείου. Τα κενά αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωματικά μέλη που έχουν κληρωθεί ή θα επαναληφθεί η κλήρωση για όλα τα μέλη του Εκλογοδικείου, καθώς η θητεία των ήδη κληρωθέντων μελών λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

#ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΒΑΣΙΛΗΣ_ΣΤΙΓΚΑΣ #ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογοδικείο, Σπαρτιάτες, Στίγκα,eklogodikeio, spartiates, stigka