Στο εδώλιο η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της Μελίνας

Στα δικαστήρια οδηγείται σήμερα η υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Τέσσερα και πλέον χρόνια οι τραγικοί γονείς εξακολουθούν να ζητούν απαντήσεις και δικαίωση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στο χειρουργεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η υπόθεση είχε πάρει και πολιτική διάσταση καθώς η αναισθησιολόγος είναι συγγενής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης είχε προσδιοριστεί

για τις 24 Ιουνίου 2019, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου του 2020.

Η αναισθησιολόγος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ Κρήτης τής καταλογίστηκε «πιθανή ιατρική αμέλεια» και της επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού για έξι μήνες και στέρηση μισθολογικής ανέλιξης για δύο έτη. Χρηματική ποινή επιβλήθηκε και στη διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου, η οποία την επίμαχη ημέρα βρισκόταν σε άδεια και έσπευσε λόγω του επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να προλάβει να το διαχειριστεί από την αρχή. Η αναισθησιολόγος είχε υποστηρίξει ότι έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσει την 4χρονη, με το πειθαρχικό να διαπιστώνει πιθανή αμέλεια και όχι βαριά ιατρική αμέλεια, όπως είχε αρχικά προκύψει από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

«Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα»

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Πατρίς» λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν η αναισθησιολόγος είχε υποστηρίξει ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν τη Μελίνα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα.

Σε ερώτηση πού μπορεί να οφείλεται ο θάνατος του παιδιού, απάντησε: “Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα