Στις 20 Απριλίου η επόμενη πληρωμή της Ελλάδας στη Gazprom, για «πολιτικό εκβιασμό» μιλά ο Σκρέκας

«Πολιτικό εκβιασμό» χαρακτήρισε την απαίτηση των Ρώσων για πληρωμή σε ρούβλια ο Κώστας Σκρέκας. Στις 20 Απριλίου η επόμενη πληρωμή στη Gazprom.

Στις 20 Απριλίου η ΔΕΠΑ Εμπορίας καλείται να πληρώσει την Gazprom, με τη ρωσική κυβέρνηση να απαιτεί τα χρήματα σε ρούβλια λόγω και των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ερωτώμενος σχετικά, χαρακτήρισε «πολιτικό εκβιασμό χωρίς κανένα οικονομικό νόημα» την απαίτηση του Πούτιν, ενώ ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρη θέση των περισσότερων χωρών της Ευρώπης ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Ρώσου προέδρου».

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ακόμα ότι «η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος εξετάζοντας όλα τα εναλλακτικά σενάρια διασφάλισης του ομαλού ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας μας». Έπειτα από εντολή του, ο ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να υποβάλει μελέτη αξιολόγησης κόστους – οφέλους για την προσθήκη μιας δεξαμενής LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, ενώ ο Διαχειριστής θα πρέπει να ενημερώσει για τις δυνατότητες διατήρησης των στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου.

«Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και οι τέσσερις μονάδες διπλού καυσίμου που διαθέτει η χώρα μπορούν να γυρίσουν σε πετρέλαιο, δεν έχει χρονικό όριο η διάρκεια εφοδιασμού της χώρας μας» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση δίνει επιδόματα και επιδοτήσεις που αφορούν την ενέργεια για να απαλύνει το κόστος, ωστόσο η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της ένα παγκόσμιο πρόβλημα, πρέπει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει συνολικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
20 Απριλίου, Ελλάδας, Gazprom, Σκρέκας,20 apriliou, elladas, Gazprom, skrekas