Στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμασία για την ΔΕΘ - Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Στην Θεσσαλονίκη θα παρεβρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, αλλά και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη

και ευρύτερα στη Μακεδονία.

Ταυτόχρονα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το κυβερνητικό επιτελείο, εργάζονται πυρετωδώς με γνώμονα την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 78η ΔΕΘ.

Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Σε μια κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, με τα οικονομικά προβλήματα να αυξάνονται αλλά και την συνεχιζόμενη ακρίβεια να «μαστίζει» τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει το πλάνο με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Το περιεχόμενο των όποιων μέτρων ανακοινωθούν θα είναι, όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα διαταράσσουν την δημοσιονομική σταθερότητα, σε μία χρονιά μάλιστα που κορυφαία επιδίωξη είναι η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε καμία περίπτωση όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές δεν πρόκειται να διαταραχθεί η σταθερότητα που αποτελεί και το ισχυρό χαρτί της χώρας.

Τα μέτρα

Επέκταση του Market Pass για άλλους δύο μήνες, δηλαδή ως το τέλος του έτους.

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, θα τις κάνουν όσοι δεν είχαν κάνει πέρυσι και η πληρωμή που θα αφορά το διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου θα γίνει πιθανότατα εφάπαξ στο τέλος του επομένου μήνα.

Νέο σύστημα για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα σύστημα που θα είναι στοχευμένο και όχι οριζόντιο και θα αντικαταστήσει το υπάρχον. Τα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Ενέργειας εξετάζουν διάφορά σενάρια για παράταση του μηχανισμού μέχρι το τέλος του χρόνου, κάτι που θα προσφέρει κάποια σταθερότητα σε ενδεχόμενη αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής.

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και χορήγησή του σε περισσότερους, αφού η τιμή του πετρελαίου κίνησης, τείνει να είναι στα περυσινά επίπεδα.

Νέα χορήγηση της επιταγής ακρίβειας όπως και πέρυσι.

Θα πρόκειται για μία νέα έκτακτη παροχή 200 - 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους και εφόσον λάβει το «πράσινο φως» θα χορηγηθεί τα Χριστούγεννα. Πέρυσι είχε δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του έφτασε τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το 2021.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς:

Θα χορηγηθεί σε συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αυξήσεις την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ:

Επέκταση έως τον Ιούνιο του 2024 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό.

Οι φωτιές στη Βουλή

Τηνπρόθεση της κυβέρνησης να χορηγηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές του εφετινού καλοκαιριού εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά το briefing των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε πως την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν περίπου 876.000 ευρώ σε 167 δικαιούχους - πληγέντες από τις πυρκαγιές στο διάστημα 15 έως 31 Ιουλίου.

Γνωστοποίησε, δε, πως σήμερα Πέμπτη 30/08 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές και την Πολιτική Προστασία.

«Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΔΕΘ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΜΕΤΡΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα