Στην ορεινή Δεσφίνα καίει το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μάνη - Κάηκαν 56 σπίτια

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και η φωτιά στη Μάνη και το μέτωπό της καίει τις τελευταίες ώρες στην ορεινή Δεσφίνα. Κάηκαν 56 σπ΄ίτια, μάχη για να μην κινδυνεύσουν κοινότητες της περιοχής.

Ενεργό μέτωπο συνεχίζει να έχει και η φωτιά στη Μάνη και τις τελευταίες ώρες οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην ορεινή Δεσφίνα. Κ΄άηκαν 56 σπίτια σε όλη τη Μάνη.

«Στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας εξακολουθεί να καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος

Βερούτης.

Είπε, παράλληλα, ότι «στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής».

Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «αυτό που ζητείται είναι να επιχειρήσουν αύριο τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, αφού η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο».

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής (08/08) μίλησε στο «OPEN TV» ο δήμαρχος ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος και τόνισε ότι συνολικά στα χωριά της περιοχής έχουν καεί 56 σπίτια, με βάση τον μέχρι τώρα απολογισμό. Ο ίδιος διαφώνησε με τις ολικές εκκενώσεις περιοχών, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αρνητικό στο έργο της κατάσβεσης το γεγονός πως στην περιοχή έχουν έρθει πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές, καθώς οι συγκεκριμένοι άνδρες δεν ξέρουν την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα