Στην Ίμβρο ο υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης για επαφές με την Ομογένεια και τις τοπικές αρχές

Με πρώτο σταθμό το Τσανάκαλε, σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης ξεκίνησε την διήμερη επίσκεψή του στην Ίμβρο, και τις επαφές του με τις τοπικές αρχές και τους θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τις τοπικές αρχές, ο κ. Μπόλαρης είχε συνάντηση σήμερα με τον νομάρχη της νήσου, με τον οποίο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αντάλλαξε απόψεις, αφενός για την ενίσχυση των επαφών μεταξύ Ελλάδας

και Τουρκίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Τσανάκαλε, και αφετέρου για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Ο κ. Μπόλαρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η νομαρχία στην ευρύτερη περιοχή της Τροίας (αρχαιολογικές ανασκαφές, εορτασμοί, κλπ) και έδωσε έμφαση στις κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως προς την μεθόδευση πρωτοβουλιών μεταξύ μουσείων, αρχαιολογικών χώρων ή δήμων, με επίκεντρο τον τρωικό πόλεμο, τον Όμηρο κλπ..

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μετέβη στην Ίμβρο όπου είχε συνάντηση με τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ίμβρου, παρουσία και της εκπαιδευτικής κοινότητας της νήσου. Οι εκπαιδευτικοί-ομογενείς και μετακλητοί, ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, αντάλλαξαν απόψεις μαζί του για την ταχύτερη και ευκολότερη αντιμετώπισή τους και έλαβαν απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων τους, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, έχει αναζητήσει τρόπους για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης είχε επαφή και με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, όπου άκουσε και τον προβληματισμό των γονέων αλλά και των ατόμων τα οποία βρίσκονται στο νησί χάρη στην πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί από το ΥΠΕΞ και τους συλλόγους Ιμβρίων στην Ελλάδα για την ενίσχυση του ομογενειακού στοιχείου στο νησί.

Τέλος, ο υφυπουργός και η αντιπροσωπεία του, παρακάθησαν σε δείπνο με τον μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.

Αύριο, ο Μ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί τον νέο έπαρχο του νησιού ο οποίος έχει διοριστεί τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και τον δήμαρχο, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στους Αγίους Θεοδώρους, και το γυμνάσιο και το Λύκειο στα Αγρίδια. Στην συνέχεια θα μεταβεί στο Σχοινούδι, όπου θα συναντηθεί με κοινοτάρχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα