Στην Ελλάδα έρχεται το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και η Βασίλισσα Μαξίμα θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην

Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το βασιλικό ζεύγος θα συνοδεύεται από τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra. Ο υπουργός Μετανάστευσης Eric van der Burg και ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Maarten van Ooijen θα παρακολουθήσουν επιλεγμένα τμήματα του προγράμματος. Η επίσκεψη δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί ούτε το 2021 ούτε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Και τις δύο φορές η επίσκεψη αναβλήθηκε μετά από στενή διαβούλευση μεταξύ του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάνδρου και της προέδρου Σακελλαροπούλου.

Η επίσημη επίσκεψη επιβεβαιώνει τις καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, αναφέρει ανακοίνωση του βασιλικού οίκου της Ολλανδίας. Οι δύο χώρες συνδέονται στενά για πάνω από 40 χρόνια στο πλαίσιο της ΕΕ και για 70 χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η Ολλανδία και η Ελλάδα συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη παραμένει ανοικτή, καινοτόμος, ασφαλής και σταθερή, σημειώνεται.

Επίσης, τονίζεται ότι η ατζέντα των συζητήσεων θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η συνεργασία στην καινοτομία, η βιωσιμότητα, η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η εταιρική σχέση των χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ειδικότερα, στις 31 Οκτωβρίου, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη των δύο χωρών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίσκεψη στην Ακρόπολη, ενώ ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας θα παραστούν σε εκδήλωση στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με θέμα την έμφυλη βία και στην συνέχεια στον 14ο Pitching Διαγωνισμό «The Squeeze», την καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα – με την ολοκλήρωση της παρουσίας του στον χώρο του ΚΠΙΣΝ ο Βασιλιάς της Ολλανδίας αναμένεται να προβεί σε σύντομη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων και μετά θα επισκεφθεί σχολικό κτήριο και τα κέντρα φιλοξενίας «Νήσος» και «Δάφνη». Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους ολοκληρώνεται με καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

#ΟΛΛΑΝΔΙΑ #βασιλιάς #ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ #ΕΠΙΣΚΕΨΗ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα