Στην αντεπίθεση ο Σταθάκης για τη ΔΕΗ

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ο οποίος σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" υπερασπίζεται τη ΔΕΗ και τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης επικαλείται οικονομικά στοιχεία της εταιρείας προκειμένου να εξηγήσει ότι οι προσαρμογές στις λογιστικές καταστάσεις ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της εταιρίας. Παράλληλα, ο ίδιος κατηγορεί την αξιωματική

αντιπολίτευση για "λογιστικές αλχημείες" και λαθροχειρίες στην ανάγνωση των δεδομένων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι έχει περιοριστεί ο δανεισμός και διαβεβαιώνει πως "η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη".Επίσης, κατηγορεί την αντιπολίτευση για "λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων". Όπως σημειώνει "Το βασικό μέγεθος για την εκτίμηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης είναι ο δείκτης EBITDA. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον θετικό EBITDA των 284,4 εκατ. ευρώ σε αρνητικό, προκειμένου να εμφανίσουν ως προβληματικό ένα μέγεθος που καταγράφει την απλή πραγματικότητα ότι η ΔΕΗ εισπράττει περισσότερα από όσα δαπανά για να λειτουργεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταθάκης, ΔΕΗ,stathakis, dei