Στη μάχη για το Euroworking group: Xρέος, προαπαιτούμενα και ΔΝΤ σήμερα στο τραπέζι

Η Ευρωομάδα θα προσπαθήσει να βρει μια «συνολική λύση» για το ελληνικό ζήτημα, μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Στο Παρίσι συνεδριάζει σήμερα Euro Working Group για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τα οποία θα κρίνουν αυτά τα οποία πρόκειται να συζητηθούν την 21 Ιουνίου,

εκεί δηλαδή που θα κριθούν σχεδόν τα πάντα για την χώρα σε ότι αφορά το χρέος, αλλά και το μεταμνημονιακό πεδίο.

Σήμερα θα τεθούν επί τάπητος το θέμα της βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και υποδόση 1 δισ. Ευρώ, για την οποία όπως όλα δείχνουν ο ESM θα ανάψει αύριο το πράσινο φως για την εκταμίευση της.

Η Ευρωομάδα θα προσπαθήσει να βρει μια «συνολική λύση» για το ελληνικό ζήτημα, μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε οι αποφάσεις θα μετατεθούν για το επόμενο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου.

Το καλύτερο δυνατόν που αναμένει η Αθήνα, είναι μια απόφαση για μετάθεση έως και 10 χρόνια μετά το 2023, των πληρωμων των δανείων (130 δισ.) από τον EFSF και το 2ο Μνημόνιο. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο σε ιδιώτες επενδυτές να εμπιστευτούν τα χρήματά τους στα ελληνικά ομολογα μέχρι το 2033, αφού με ό,τι πλεόνασμα έχει η Ελλάδα θα πληρώνει μόνον αυτούς και όχι τον EFSF.

​Η συνεδρίαση του EWG στο Παρίσι, εκεί όπου έχουν την έδρα τους το ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ και ο Πόουλ Τόμσεν, ​αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μίνι - Washington Group​, που θα διαπραγματευτεί για την παραμονή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα πράξει το Ταμείο για την Ελλάδα φαίνεται πως θα γινουν το απόγευμα, ώρα Ελλάδας από τον εκπρόσωοπο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον Τζέφρι Ράϊς.

Keywords
Τυχαία Θέματα