Μητσοτάκης στη Συνέλευση του ΣΕΤΕ: Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ στον Τουρισμό έως τον Σεπτέμβριο

Συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ θα έχει ο πρωθυπουργός στην 29η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Στο Ζάππειο πραγματοποιείται η 29η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σ' αυτήν ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για το μόνιμο προσωπικό σε ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία. Όπως

ανέφερε «Είναι πρόσθετη υποστήριξη και δοκιμασμένο πρόγραμμα που στήριξε την απασχόληση με τρόπο ουσιαστικό. Και γι αυτό δεν είχαμε αύξηση στην ανεργία».

Στην εισηγητική του ομιλία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Έχουμε πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που είχαμε πέρσι. Οι εμβολιασμοί προχωράνε πολύ γρήγορα και αισιοδοξούμε ότι γρήγορα εντός του καλοκαιριού θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας και θα καταφέρουμε να μην περάσουμε 4ο κύμα.

Θα φτάσουμε με άνεση το 50% - 55% χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε περισσότερα εμβόλια απ' όσα μπορούμε να απορροφήσουμε. Όμως αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους καχύποπτους. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πιο ηλικιωμένους, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι εκτεθειμένοι αρκετά στην ανθρώπινη επαφή.

Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Συζητάμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόνο σε εξαιρετικές επιπτώσεις. Αλλά κάνω έκκληση σε εσάς και τους εργαζόμενούς σας να εμβολιαστούν όσο το γρηγορότερο γίνεται. Έχουμε μια ανησυχία σχετικά με τη μετάλλαξη Δ θα ήταν πραγματικά δυσάρεστο και άδικο για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει, αν έχουμε οποιαδήποτε έξαρση της πανδημίας. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει, είναι όμως διακριτός κίνδυνος που πρέπει να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Δεν έχουμε στη διάθεσή μας μόνο το εμβόλιο, έχουμε και τα self test που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε ασυμπτωματικούς που κατάφεραν και περιορίστηκαν. Έχουμε και μεγαλύτερη εμπειρία στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι. Αναμένουμε και τις αποφάσεις των μεγάλων αγορών ώστε να μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους υποψήφιους φίλους μας που θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας».

Για τη Βρετανία

«Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την μετ΄άλλαξη Δέλτα στη Βρετανία. Μπορεί να στερούμαστε επισκέπτες αλλά θα καθυστερήσει και η μετάλλαξη. Ζήτησα από τον Μπόρις Τζόνσον να μας αντιμετωπίσει όπως όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Το άνοιγμα της Πορτογαλίας στη Μεγάλη Βρετανία δεν ωφέλησε, γιατί η Πορτογαλία σήμερα είναι η δεύτερη χώρα με παρουσία της μετάλλαξης Δ. Θα είμαστε πιο προσεκτικοί στους ελέγχους που κάνουμε για τις περιοχές που έχουμε κάποια ερωτηματικά. Εντείνουμε εμείς τους ελέγχους που κάνουμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε όλες τις χώρες κάθε εβδομάδα που περνάει σημαίνει εκατομμύρια παραπάνω εμβολιασμούς. Η μετάλλαξη Δ θέλει διπλή δόση εμβολιασμού για να μπορέσουν οι εμβολιασμένοι να είναι προστατευμένοι».

{https://www.youtube.com/watch?v=sCQFKaZw0s0}

Keywords
Τυχαία Θέματα