Στη φόρα τα «άπλυτα» του App Store από Έλληνα προγραμματιστή: Εκατοντάδες εφαρμογές εξαπατούν καταναλωτές

Η Apple φαίνεται πως δεν κάνει τελικά τόσο σημαντικό ξεκαθάρισμα των εφαρμογών του iOS και αυτό αποκάλυψε ο ελληνας developer Κώστας Ελευθερίου.

Ο έλληνας προγραμματιστής Κώστας Ελευθερίου έφερε στο προσκήνιο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του App Store και εκτός των άλλων εντόπισε με λογισμικό που δημιούργησε, εκατοντάδες εφαρμογές που διατίθενται σε χρήστες και μπορούν να τους εξαπατήσουν.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, σε αυτές περιλαμβάνονται πχ. μηχανισμοί τζόγου σε παιδικά παιχνίδια, εργαλεία που «πειράζουν» τις ρυθμίσεις του κινητού χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης και αρκετό παρόμοιο περιεχόμενο. Με βάση τα όσα ανέφερε ο Κώστας Ελευθερίου, το σχετικό λογισμικό συνεχίζει και βρίσκεται κακώς στους servers της Apple, η οποία συνεχίζει να εισπράττει το 30% του τζίρου που δημιουργείται.

«Εντόπισα εκατοντάδες εφαρμογές που εξαπατούν καταναλωτές, μερικές εκ των οποίων έχουν αποφέρει εκατομμύρια δολάρια και δεν έχουν ελεγχθεί εδώ και μήνες ή χρόνια», ήταν τα λόγια του Κώστα Ελευθερίου στο «Forbes».

{https://twitter.com/keleftheriou/status/1392519552790011908?s=20}

Ο έλληνας προγραμματιστής έκανε, ακόμα, γνωστό πως το 2015 είχε μια σχετική κουβέντα με τον επικεφαλής του τμήματος marketing της Apple, Phil Schiller, ο οποίος και του είχε ζητήσει να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που να εντοπίζει αυτές τις εφαρμογές.

Ο Κώστας Ελευθερίου δημοσίευσε, μάλιστα, μια εικόνα που δείχνει για παράδειγμα την εταιρεία Dragon Game Studio, η οποία έχει πάνω από 40 εφαρμογές με κακόβουλο περιεχόμενο στο App Store και ο τζίρος τους ξεπερνάει τα 3.5 εκ. δολάρια.

{https://twitter.com/keleftheriou/status/1389696665062297600?s=20}

Τονίζεται πως είναι γεγονός πως η Apple έχει επιτρέψει αρκετές τέτοιες εφαρμογές να διατίθεται χωρίς κανένα περιορισμό, τη στιγμή που διαφημίζει συνεχώς το πόσο πιο ασφαλές είναι το οικοσύστημά της και το πόσο πιο αυστηρό έλεγχο κάνει στις εφαρμογές που καταθέτουν οι διάφοροι developers ανά τον κόσμο.

APPLEΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα