Στέλιος Πρασσάς: Στα 91 του... ανυπομονεί να τρέξει ξανά στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Στέλιος Πρασσάς, ο 91χρονος δρομέας που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο -και όχι μόνο- δηλώνει «έτοιμος» και γεμάτος χαρά που θα τρέξει στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Στέλιος Πρασσάς, ο υπερήλικας δρομέας που πέρσι κέρδισε το θερμό χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλων κατά τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο, 91 ετών σήμερα δηλώνει έτοιμος να λάβει μέρος, για ακόμη μια χρονιά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τρέχοντας την Κυριακή

(13/11) την απόσταση των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όπως λέει ο ίδιος, έχει κάνει την προετοιμασία του για να τρέξει στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου. Πλέον, σε αυτή την ηλικία κάνει προπόνηση τρεις φορ΄ές την εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε «τώρα που έχω μεγαλώσει λιγάκι, τρέχω τρεις φορές την εβδομάδα, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα την φορά, κάνε 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα».

«Ο Μαραθώνιος είναι η αγάπη μου, όπου έχω τρέξει ανά τον κόσμο, όλοι ξέρουν τον Μαραθώνιο. Έχω ταξιδέψει και τρέξει σε 20 χώρες: σε όλα τα Βαλκάνια, στην Βρετανία και άλλες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ», είπε ο κ. Πρασσάς, πριν ξεκινήσει το σημερινό ζέσταμα του.

Όπως ανέφερε ο υπερήλικας δρομέας, «58 χρόνων ξεκίνησα να τρέχω μαραθώνιο. Αγαπάω την φύση, ο αθλητισμός είναι η αγάπη μου από μικρό παιδί. Έχω παίξει και ποδόσφαιρο, με ξέρουν και στην ΕΠΟ».

#ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ #ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ #ΔΡΟΜΕΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα