Στάση εργασίας στο μετρό: Μόλις το 2% των εργαζομένων έφερε το σημερινό «χάος»

Για μόλις 25 άτομα της ΣΕΛΜΑ «νέκρωσε» το μετρό της Αθήνας και δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων εξαιτίας στάσης εργασίας από τις 5 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ.

Μάλιστα, στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πόσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας σήμερα στο μετρό.

Μπορεί να διακρίνει κανείς ότι μόλις το 2% των εργαζομένων συμμετείχαν στη σημερινή στάση εργασίας:

Συγγνώμη από τους Αθηναίους πολίτες για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν το πρωί της Τρίτης 17/12 λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στο Μετρό, ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση την οποία έκανε στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι « η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν την δουλειά τους».

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι «θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας».

Νωρίτερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ ότι:

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί "νταβατζιλίκια" και εκβιασμούς.

Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία».

«Ξεκινήσαμε με πολύ καλή διάθεση και κάναμε τα πάντα για να τους δώσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μιλήσουμε από το 2020 και από μηδενική βάση. Οι 21 άνθρωποι για τους οποίους διαμαρτύρονται είναι εργαζόμενοι που μετακινούνται από γραφεία στα εκδοτήρια για να βγαίνουν τα δρομολόγια και αρνούνται. Κάνουμε κάτι που ήδη ισχύει στον ΟΣΕ» είπε ο Κώστας Καραμανλής, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.

Ρεβύθης: Συγνώμη από τους επιβάτες,αλλά...

\«Θέλουμε να ζητήσουμε από τους επιβάτες ένα μεγάλο συγνώμη. Δεν τίθεται θέμα εκβιασμού απλά διαλύουν δομές των σταθερών συγκοινωνιών», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90.1»

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις και επισήμανε: «Είμαστε με ψηφισμένο οργανόγραμμα μείον 700 άτομα από το κανονικό που θα έπρεπε να είμαστε. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξαφνικά μετακινήσανε εργαζόμενους από ειδικότητες απολύτως αναγκαίες της λειτουργίας και των προμηθειών και τους πήγαν να ανοίξουν εκδοτήρια που οι ίδιοι πριν ενάμιση χρόνο κλείσανε γιατί θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται λόγω του ηλεκτρονικού αυτόματου εισιτηρίου», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβύθη, δεν νομιμοποιείται η διοίκηση να μετακινεί εργαζομένους. «Όχι βέβαια, για κάποιες περιπτώσεις είναι και παράνομο. Είναι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, δεν είναι άνθρωποι που είναι σε γραφεία, είναι αρκετοί από αυτούς που είναι στη λειτουργία, στον έλεγχο των εισιτηρίων. Όταν έχεις ελλείψεις και στις δομές που διαλύεις, γιατί στον έλεγχο εισιτηρίων έχουμε τεράστιες ελλείψεις, πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 120 άτομα στον έλεγχο εισιτηρίων και αυτή τη στιγμή τους έχουν αποδεκατίσει. Ο έλεγχος εισιτηρίων είναι κάτι που η ίδια η διοίκηση έχει υπογράψει ότι χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 100 άτομα», απάντησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα