Στα Τέμπη μέσω Σερρών ο Τσίπρας, ξαναβάζει στην ατζέντα το δυστύχημα

Το δυστύχημα των Τεμπών επιχειρεί να ξαναβάλει στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τις Σέρρες, που θα αποτελέσουν, επιπλέον, μία από τις τρεις περιφέρειες (μαζί με τα Δωδεκάνησα και την Α’ Πειραιά) στις οποίες θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου εξηγούν

ότι ο συμβολισμός που επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας είναι προφανής, δεδομένου ότι στις Σέρρες βασικός υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας (Αχιλλέα) Καραμανλής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι η υποψηφιότητα Καραμανλή αναδεικνύει όλη την υποκρισία της ΝΔ για το ζήτημα των Τεμπών, δηλαδή την τακτική του να ακούγονται μερικές επικοινωνιακές συγγνώμες, αλλά να μην αναλαμβάνεται ουσιαστική πολιτική ευθύνη. Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι στις Σέρρες υπάρχει «άγος» για τη στάση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί από το υπουργείο αλλά να συνεχίσει ως υποψήφιος και αυτό θα καθορίσει σημαντικά τη στάση της πόλης στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα

Παράλληλα, η επιλογή Τσίπρα να επισκεφθεί τις Σέρρες και να θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η πόλη θεωρείται η έδρα των Καραμανλήδων και ένα από τα πιο ισχυρά κάστρα της Δεξιάς, στο οποίο το «σκορ» κατά τις προηγούμενες εκλογές είχε έρθει 48-23 εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, διότι στην Κουμουνδούρου λαμβάνουν μηνύματα ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μερίδα μετριοπαθών κεντροδεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι εμφανίζονται στις έρευνες αναποφάσιστοι μεταξύ του των δύο μεγάλων κομμάτων. Επομένως, με τη σημερινή επίσκεψη, αλλά και την υποψηφιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικοί χώροι ή περιοχές στις οποίες δεν απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θεωρεί χαμένες, αλλά, το αντίθετο, θα τις χτυπήσει «στα ίσα».

Αύριο παρουσιάζει το πρόγραμμα

Επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα θα είναι αύριο το Λαύριο, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια να εμβαθύνει την προγραμματική συζήτηση που αρχίζει σταδιακά κάπως να ανοίγει και να μπαίνει επιτέλους, σε έναν βαθμό, στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κουμουνδούρου, Άρτα, Πρέβεζα και Λαμία.

#ΤΕΜΠΗ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΕΡΡΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα