Στα «σχοινιά» η Αττική - Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στην τακτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, μίλησε και η Βάνα Παπαευαγγέλου η οπόια μεταξύ άλλων ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν περίπου 2800 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

Με ρεκόρ σε τεστ κορονοϊού σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια βρέθηκαν 941 νέα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα διενεργήθηκαν 45.381 τέστ σε όλη την Ελλάδα ενώ τα 27.286 από

αυτά ήταν μοριακά τεστ (PCR)  και τα 18.095 ήταν rapid test, φτάνοντας έτσι σε νέο αριθμό ρεκόρ τεστ σε μία μόνον ημέρα για την χώρα μας.

Από τον παραπάνω υψηλό αριθμό τεστ, προκύπτει πως ο αριθμός του δείκτη θετικότητας αγγίζει το 2,3% ενώ εισαγωγές στα νοσοκομεία πλέον ειναι περισσότερες από τα εξιτήρια. Έτσι υπάρχουν ανησυχίες πως θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όπως ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου «η ώρα για πρόληψη είναι τώρα»

Ενώ σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχει πληρότητα στο 43% των απλών κλινών για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στις κλίνες ΜΕΘ αγγίζει το 61% πληρότητας. Γεγονός που σημαίνει πως το ΕΣΥ αντέχει ακόμη αλλά ταυτόχρονα η άυξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόνο στην Αττική πάνω από το 50% των κρουσμάτων με 526. Παρόλο που μέχρι πρόσφατα, τους επιδημιολόγους ανησυχούσε η δυτική Αττική, αυτή τη στιγμή ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών δυστηχώς βρίσκεται στην κορυφή του χάρτη με 130 κρούσματα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα