Στα κάγκελα με τον πρωθυπουργό η Χαριλάου Τρικούπη - γιατί τον κατηγορούν - πως εμπλέκουν τον Αλέξη Τσίπρα

Τα μένεα πνέουν για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό γιατί του χρεώνουν μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες σύμφωνα με στελέχη αλλά και την ηγεσία του κόμματος έχουν στόχο, αφενός μεν την οικειοποίηση παλαιότερων και νέων πρωτοβουλιών τους, αφετέρου δε την απαξίωση του ΚΙΝ.ΑΛ ενόψει πολιτικών εξελίξεων που, όπως προβλέπουν, έρχονται οσονούπω.

Το κλίμα δυσφορίας που υπέβοσκε για την κυβέρνηση «φούντωσε» στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή

την περασμένη Πέμπτη. Και συγκεκριμένα στη συζήτηση αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Στο Κίνημα Αλλαγής εξέλαβαν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μία ως προσπάθεια «αναστήλωσης» του Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη ως εκμηδένιση των προτάσεων τους για την πανδημία. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα μέσα από τον ρυθμό επικαιρότητας που εκδίδει ο τομέας επικοινωνίας του κόμματος, το ΚΙΝ.ΑΛ κατηγορούσε ευθέως τον πρωθυπουργό για «έλλειψη γενναιοψυχίας» απέναντι του και ταυτοχρόνως για υποβοήθηση, μέσω της ομιλίας του, στον Αλέξη Τσίπρα.

Ε.Σ.Υ., Ευρωομόλογο, Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τηλεδιδασκαλία και RescEU τα βασικά μέτωπα αντιπαράθεσης

Εδώ και καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ενδόμυχη οργή για μια σειρά από γεγονότα που καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ δικαιώνονται , όμως το ΚΙΝ.ΑΛ., ως συνέχεια του, δεν πιστώνεται σχεδόν τίποτα. Αυτή η οργή μεγάλωσε στις… ημέρες του κορονοϊού.

Κατ’ αρχήν από το Κίνημα Αλλαγής έσπευσαν να θυμίσουν τόσο το ποια κυβέρνηση δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που σηκώνει το βάρος της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, αλλά και το ποιοι –κατά τους ίδιους- το λοιδόρησαν με στόχο την απαξίωση του στο πρόσφατο παρελθόν, κάνοντας αιχμηρές αναφορές στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Στη συνέχεια ναι μεν στήριξαν την κίνηση του πρωθυπουργού να συνυπογράψει το αίτημα για την έκδοση του ευρωομολόγου, ωστόσο υπενθύμισαν πως «όταν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έκανε πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την έκδοση του, η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια».

Η παρουσίαση από την κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερράκη, της πλατφόρμας για την άϋλη συνταγογράφηση, προκάλεσε και πάλι την έκρηξη στελεχών του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος, με ανάρτησή του σχολίασε σκωπτικά: «Σήμερα μάθαμε ότι την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ν. 3892/2010 του ΠΑΣΟΚ) τη βαφτίσανε άϋλη».

Επίσης, η εφαρμογή της τηλεδιδασκαλίας χωρίς αναφορά στους εμπνευστές της, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του, έγινε με τη σειρά της πεδίο αιχμηρών σχολίων από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. «Όταν ο Παπανδρέου μιλούσε για το ψηφιακό σχολείο χλεύαζαν, τώρα αντιλαμβάνονται την αξία του».

Τέλος, από το Κίνημα Αλλαγής γίνεται λόγος για τεχνητή υποβάθμιση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να καλύψει σε ποσοστό 100% το κόστος αγοράς ιατρικού εξοπλισμού από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό γιατί , σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛ., η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος συμμετείχε ως εισηγητής από την πλευρά του ευρωκοινοβουλίου.

Βλέπουν εκλογές και τον Μητσοτάκη να… πριμοδοτεί Τσίπρα

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός, εφόσον τα πράγματα στο μέτωπο του κορονοϊού εξελιχθούν ομαλά, δύσκολα δεν θα επιλέξει να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη του μέσω πρόωρων εκλογών. Εκτιμούν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πως «χρειάζεται» τον Αλέξη Τσίπρα, τρόπον τινά, ισχυρό στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό, με βάση πάντα την άποψη που έχουν σχηματίσει στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρωθυπουργός το επιλέγει γιατί πιστεύει πως με έναν ισχυρό Αλέξη Τσίπρα στην αντιπολίτευση γίνεται ισχυρότερος ο ίδιος στην κυβέρνηση. Εξου και ο τίτλος που έδωσαν στον τελευταίο δελτίο του ρυθμού επικαιρότητας που εξέδωσαν: «Επιλέγουν αντίπαλο, φοβούνται το Κίνημα Αλλαγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα