Στα επτά μέτρα η στάθμη του νερού στο Πέταλο Φερών (vids)

 Τα επτά μέτρα αγγίζει η στάθμη των υδάτων στην γέφυρα του Πετάλου της Δημοτικής Ενότητας Φερών, με ορατό πλέον τον κίνδυνο υπερπήδησης των αναχωμάτων από τα νερά. 

 

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι προ των πυλών, καθώς συνεχίζεται η άνοδος της στάθμης του νερού, με τον ποταμό Εργίνη να φέρνει νερά από τη γείτονα Τουρκία, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Έβρου και η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι πολίτες, κυρίως κτηνοτρόφοι, αλιείς, γεωργοί, ώστε να μην προσεγγίζουν την

επικίνδυνη περιοχή.

Στην γέφυρα των Κήπων το νερό βρίσκεται στα 6.60 μέτρα, αφού ο ποταμός Εργίνης φέρνει πολύ νερό από την Τουρκία. Έτσι κα μετά τη νέα αναγγελία επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινόμενων λόγω αύξησης της ροής υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα, Ερυθροποτάμου λόγω των εντονότατων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και σύμφωνα με τη Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας αναμένεται αύξηση της ροής των υδάτων στους ποταμούς αυτούς.

Στα βίντεο του Evros-news.gr, βλέπετε πως ήταν χθες η κατάσταση στο φράγμα του ποταμού Άρδα στο Θεραπειό Τριγώνου Ορεστιάδας.

Ως εκ τούτου οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, λόγω του υψηλού κινδύνου από τα αναμενόμενα πλημμυρικά φαινόμενα προειδοποιούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους του Έβρου:

Να μην προσεγγίζουν τους ανωτέρω ποταμούς, τα αναχώματα και τις παραποτάμιες και πλημμυρικές περιοχές.
Να απομακρύνουν γεωργικά μηχανήματα κλπ από αυτές.
Να μετακινήσουν και να διασφαλίσουν το ζωικό κεφάλαιο και τις κυψέλες έναντι των αναμενόμενων πλημμυρικών φαινομένων

Ανεβαίνουν τα νερά και στις Καστανιές

Ανεβαίνει η στάθμη των νερών του Άρδα και στην περιοχή των Καστανεών. Τα νερά χτες έφτασαν μέχρι το αναψυκτήριο που υπάρχει στην περιοχή του ποταμού.

Προειδοποίηση δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παρέβριες περιοχές. Όπως αναφέρει:

«Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου, καλούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού

να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματά του (επικίνδυνες περιοχές)
να απομακρύνουν έγκαιρα κτηνοτροφικά ζώα, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και
οι κυνηγοί να αποφεύγουν την κίνησή τους στις επικίνδυνες πλημμυρικές περιοχές»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέταλο Φερών,petalo feron