Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τους «έξι»

Σφοδρές αντιδράσεις έφεραν οι έξι επιστολές στον Πρόεδρο της Βουλής των έξι βουλευτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι από δω και στο εξής η ψήφος τους θα προσμετράται με αυτές των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην Βουλή θα έχουμε νέα ήθη και έθιμα με βουλευτές να «ακροβατούν» μεταξύ δύο κομμάτων. Για το Μέγαρο Μαξίμου η κίνηση αυτή ήταν μία απάντηση στην ΝΔ

που μιλούσε για κυβέρνηση «κουρελού». Στελέχη της κυβέρνησης μάλιστα απαντούν και στις κατηγορίες της ΝΔ που έκανε λόγο για βουλευτές «υβρίδια», λέγοντας ότι εντός των ημερών αναμένεται η παραίτηση Παπαχριστόπουλου.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.

Σχολιάζουν ότι «σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

Πηγές της Πειραιώς ανταπάντησαν ότι «με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα». Όπως τονίζουν: «Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ.κ Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Γνωρίζοντας ότι ο Τσίπρας πατούσε στην κόκκινη γραμμή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι «έξι» μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ έστω και από την πίσω πόρτα. Ίσως αυτή η κίνηση ήταν και προάγγελος επίσημων μεταγραφών όπως για τον Δανέλλη και την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Νέο τοπίο στην Βουλή

Με την Συμφωνία των Πρεσπών να έχει ψηφιστεί, στελέχη της κυβέρνηση δεν περιμένουν ιδιαίτερες εκπλήξεις στις ψηφοφορίες που αναμένονται στην Βουλή. Η κυβέρνηση έχει στόχο να ολοκληρώσει την θητεία της και να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβρη.

Στόχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να ισχυροποιήσει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνει από την σκέψη της κοινής γνώμης ότι η κυβέρνηση του είναι μία κυβέρνηση μειοψηφίας, δίνοντας ορίζοντα λίγων μηνών ακόμα στην κυβέρνηση.

Ο Βούτσης απαντά στις κατηγορίες και πετά το γάντι στην ΝΔ

«Ήταν απόλυτη η θεσμική προσήλωση σε μια δύσκολη περίοδο με οκτακομματική Βουλή, με σοβαρά ζητήματα πάνω στα οποία οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις ενώ πέταξε το γάντι στην ΝΔ καλώντας την να καταθέσει πρόταση μομφής: «για εμένα θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό, εάν επρόκειτο, από οποιοδήποτε κόμμα και κυρίως από τη μείζονα αντιπολίτευση που έχει και τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και να έχω την ευκαιρία αυτή για να πούμε τι σημαίνει απόλυτη θεσμική προσήλωση σε όλα όσα έχουν συμβεί στην ελληνική Βουλή τα τελευταία 3,5 χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα