Στα αζήτητα πάνω από τα μισά εμβόλια στις ΗΠΑ

Εκατομμύρια εμβόλια κορονοϊού που έχουν αποσταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα δεσμεύτηκαν να τιμωρήσουν τα νοσοκομεία που αποτυγχάνουν να χορηγήσουν τα εμβόλια.

Στη Νέα Υόρκη, τα νοσοκομεία πρέπει να χορηγούν εμβόλια εντός μιας εβδομάδας από τη λήψη τους. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο και μείωση των μελλοντικών προμηθειών,

δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo

«Δεν θέλω το εμβόλιο σε ψυγείο ή καταψύκτη, το θέλω στο χέρι κάποιου», είπε ο κυβερνήτης. «Εάν δεν εκτελείτε αυτήν τη λειτουργία, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργική απόδοση του νοσοκομείου».

Τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης στο σύνολό τους έχουν χορηγήσει λιγότερες από τις μισές δόσεις που τους έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, αλλά η απόδοση ποικίλλει από μια ομάδα νοσοκομείων σε άλλη, δήλωσε ο Cuomo. Το σύστημα NYC Health + Hospitals, το κύριο δίκτυο δημόσιων νοσοκομείων της πόλης, χορήγησε μόνο το 31% των εμβολίων που πήρε, σε σύγκριση με το 99% για μερικά ιδιωτικά νοσοκομεία στην πολιτεία.

Τα αμείλικτα νούμερα - Πόσα εμβόλια μένουν στα ράφια στις ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα