Στα άκρα για το Σκοπιανό: Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ – στηρίζει ο Θεοδωράκης, το σκέφτεται ο Καμμένος

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αποφάσισε να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία το πρωί την ώρα που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια η συμφωνία των Πρεσπών.

Με στόχο να δείξει οτι χρησιμοποίησε όλα τα όπλα που της δίνουν το Σύνταγμα και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες , η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε

να καταθέσει , σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης .

Η πρόταση μομφής θα γίνει την ώρα που θα εισαχθεί στην ολομέλεια η συμφωνία των Πρεσπών και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται άμεση διακοπή των εργασιών και έναρξη της σχετικής συζήτησης. Αυτή έχει διήμερη διάρκεια και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία εκτός αν η κυβέρνηση κρίνει διαφορετικά ως προς την διαδικασία.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί σε πρόσφατη σύκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες και η άποψη που επικράτησε ήταν οτι η ΝΔ θα πρέπει να είναι συνεπής με όσα έχει διαμηνύσει στον ελληνικό λαό οτι δηλαδή θα χρησιμοποιήσει ό,τι της παρέχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες γιά να εμποδίσει την συμφωνία.

Μία γεύση γιά την αυριανή παρέμβαση της ΝΔ έδωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε οτι η ΝΔ θα προσέλθει στη Βουλή αποφασιστικά και συντεταγμένα προσθέτοντας οτι θα εξανλτήσει κάθε δυνατότητα γιά να εμποδίσει την συμφωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε οτι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά θα στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών στην σχετική ψηφοφορία.

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος σε δηλώσεις του είχε πει οτι θα στηρίξει κι αυτός πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν αυτή σχετίζεται με την συμφωνία των Πρεσπών. Η πρόταση μομφής θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου της Βουλής, δηλαδή 151 ψήφους οι οποίες με δεδομένη την στάση των κομμάτων δεν αναμένεται να συγκεντρωθούν αλλά η ΝΔ με αυτή την κίνηση επιθυμεί να πετύχει και την ιστορική καταγραφή εκείνων που είτε συναίνεσαν είτε όχι ώστε με την ψήφο τους να δοθεί το πράσινο φως ή να εμποδιστεί να φτάσει σε ψηφοφορία η συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα