Σπίρτζης: Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του αποχευτικού δικτύου ακαθάρτων στην Αν. Αττική

Aνάσα σε χιλιάδες πολίτες αρκετών περιοχών της ανατολικής Αττικής αναμένεται να δώσει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα του 12 συνεδρίου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Λαύριο σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ αλλά και τους δήμους, προχωρούν άμεσα οι δημοπρατήσεις έργων.

Συγκεκριμένα στο β' τρίμηνο του

'18 προχωρά η δημοπράτηση του έργου που αφορά τις περιοχές Παλλήνης, Ανθούσας και το υπόλοιπο του Γέρακα του δήμου Παλλήνης, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων.

Επίσης, έχει προκηρυχθεί η ανάθεση των μελετών για τις περιοχές Κάντζας, Λεονταρίου και Κάτω Μπαλάνας του δήμου Παλλήνης αλλά και η οριστικοποίηση των μελετών αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Καπανδριτίου, Μικροχωρίου, Πολυδενδρίου του δήμου Ωρωπού και του Βαρνάβα.

Ο προϋπολογισμός είναι 20 εκατομμύρια και η δημοπράτηση θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του '18.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προβλέπεται η συλλογή επεξεργασίας τυχόν λυμάτων του δήμου Ραφήνας, Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδος, προϋπολογισμού 248 εκατομμυρίων, ενώ η συλλογή επεξεργασίας αστικών λυμάτων του δήμου Μαραθώνα και η διάθεση, επαναχρησιμοποίηση τους που είναι 110 εκατομμύρια ευρώ θα δημοπρατηθεί το δ' τρίμηνο του '18.

Για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Γλυκών Νερών του δήμου Παιανίας, η δημοπράτηση είναι μέσα στο β' τρίμηνο του '18, προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων.

«Επιτέλους τα ρέματα της Ανατολικής Αττικής και τα δίκτυα ομβρίων, θα πάψουν να είναι οι υποδοχείς που αδειάζουμε τους βόθρους της Ανατολικής Αττικής. Πιστεύω ότι είναι μια ντροπή και για τον πολιτισμό μας και για την Ανατολική Αττική αυτό που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια για τη δημόσια υγεία και την υγεία των παιδιών μας» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα