Σοβαρή καταγγελία για αντισεισμικούς ελέγχους από το... γραφείο: «Πολλές φορές γίνονταν χωρίς επιτόπιο έλεγχο»

Καταγγελία «βόμβα» έκανε ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης για τους ελέγχους στα δημόσια κτίρια.

Από το 2000 ξεκίνησαν οι αντισεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια της χώρας. Ωστόσο, 23 χρόνια μόλις το 1/4 των κτιρίων αυτών έχει περάσει τον έλεγχο!

Αυτό ανέφερε ο ο καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης εξηγώντας ότι από τα 70 με 80.000 περίπου δημόσια κτίρια της χώρας, ο έλεγχος μέχρι σήμερα έχει γίνει στα 20 με 25.000 από αυτά.

Αν σε 20 χρόνια έγινε έλεγχος στο 1/4 των κτιρίων, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να περάσουν άλλα 80 για να ολοκληρωθεί και στα υπόλοιπα»,

πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο κ. Καρύδης προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι αυτός ο έλεγχος που έχει γίνει μέχρι σήμερα, είναι «αμφιβόλου αξιοπιστίας»!

Διευκρινίζοντας τη δήλωση αυτή, ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, μιλώντας στο Open, ανέφερε: «Μακάρι πολλές φορές να πέρναγε κιόλας. Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι πολλές φορές αυτό γινόταν από το γραφείο. Δηλαδή, συμπληρώνεις το έντυπο που σου δίνει η υπηρεσία και δεν πηγαίνεις να κάνεις ενδελεχή έλεγχο»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «πώς γίνονται αυτά;», ο κ. Καρύδης απάντησε με νόημα: «Μα τώρα τι θέλετε να σας πω; Να αναφερθώ μήπως στο δυστύχημα των Τεμπών;».

Συνέχισε λέγοντας πως «λέει το κράτος να γίνει κάτι, αλλά τελικά πολλοί αποδέκτες δεν το εφαρμόζουν όπως θα έπρεπε να εφαρμοστεί αυτή η οδηγία».

«Έτσι στην πράξη πολλοί έλεγχοι δεν γίνονται όπως θα έπρεπε να γίνουν», σημείωσε ο καθηγητής.

#ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΙ #ΕΛΕΓΧΟΙ #ΚΤΗΡΙΑ #ΔΗΜΟΣΙΑ__ΚΤΙΡΙΑ #ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοβαρή, Πολλές,sovari, polles