Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί επανέρχεται με έκτακτη ενημέρωση

Για ποιο λόγο πραγματοποιείται το μεσημέρι η (έκτακτη) επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, θα προβεί σε ανακοινώσεις, στη 1 το μεσημέρι, «σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα».

Η επιστροφή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας σήμανε... συναγερμό καθώς η πανδημία του κορονοϊού δείχνει να βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιόδρας θα παρουσιάσει μία έρευνα στην οποία είναι επικεφαλής και αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα μας ενάντια στον κορονοϊό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας και θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ.

H νέα επιτροπή της Ιατρικής Σχολής με επικεφαλής τον Σ. Τσιόδρα

Σημειώνεται ότι 60 κορυφαίοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες της χώρας μας συμμετέχουν στη νέα «Επιτροπή Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας», η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Η επιτροπή θα επικεντρωθεί στο επιστημονικό έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού ενώ μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης, Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής αναλαμβάνει, ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήριος Τσιόδρας με αναπληρώτρια την Καθηγήτρια ΜΕΘ – Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου.

Η νέα επιτροπή θεσμοθετήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης. Πρόκειται για ένα αυστηρά ακαδημαϊκό όργανο, το οποίο θα γνωμοδοτεί σε ερωτήματα της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου, θα επεξεργάζεται ερευνητικά θέματα και θα συντονίζει τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής σε κλινικές μελέτες και θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής «θα συνεργάζεται, όποτε της ζητηθεί, με τα αρμόδια Υπουργεία υποβοηθώντας το έργο όλων των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας. Η Ιατρική Σχολή από την πρώτη ημέρα που νόσησε ο πρώτος ασθενής έως σήμερα συμμετέχει με όλο το δυναμικό της στην ταχύτερη επάνοδο στην κανονικότητα».

Η Επιτροπή θα οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις προς τους φοιτητές και την κοινότητα, δράσεις ενημέρωσης προς το κοινό, εθελοντικές συμβουλευτικές δράσεις σχετιζόμενες με την δημόσια υγεία και την πανδημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα