Σολτς σε Πούτιν: «Σταματήστε αμέσως τις συγκρούσεις» - Επιβεβαιώνεται ο 3ος γύρος διαπραγματεύσεων

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, στην οποία επιβεβαιώθηκε η διεξαγωγή του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία μέσα στο σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, η συνομιλία των δύο προέδρων διήρκεσε μία ώρα, με τους δύο ηγέτες να συζητούν τις διαφορετικές απόψεις τους πάνω στον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία.

«Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος και κάλεσε

τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές», ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Σολτς ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Την πιθανότητα να διεξαχθεί το Σάββατο ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, φέρεται να ανακοίνωσε το απόγεμα της Παρασκευής κι ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, υπογραμμίζοντας πως το Κίεβο είναι διατεθειμένο να συνεχίσει το διάλογο, προκειμένου να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Ομάδα εργασίας Ρωσίας - Ουκρανίας για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο σημειώνει πως στη συνομιλία ο Πούτιν επανέλαβε πως όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επιχείρηση στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα υπάρξει μνεία για τα ανθρωπιστικά ζητήματα που έχει φέρει η ρωσική εισβολή.

Όπως ανακοίνωσε, έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αναφορικά με το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επαναλάβει τους δύο στόχους της Ρωσίας που είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σολτς, Πούτιν, Σταματήστε, - Επιβεβαιώνεται, 3ος,solts, poutin, stamatiste, - epivevaionetai, 3os