Σοκαριστική εκτίμηση για 1.000.000 ασθενείς με αδιάγνωστο καρκίνο στην Ευρώπη λόγω κορονοϊού

Τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώθηκαν διακοπές σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, με σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου

Μια σοκαριστική εκτίμηση εξέφρασε η Στέλλα Κυριακίδου κάνοντας λόγο για 1 εκατ. μη διαγνωσμένους ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του «Economist» που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα

- υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας - αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ογκολογικούς ασθενείς, με τη διακοπή των διαγνώσεων και θεραπειών του καρκίνου.

Μίλησε για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου της ΕΕ το οποίο παρουσιάστηκε μέσα στην πανδημία, ενώ έδωσε βάρος σε βασικές αρχές της πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όπως η συμπερίληψη, η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, η ολοκληρωμένη προσέγγιση για κάθε στάδιο της ασθένειας, η έρευνα και καινοτομία, η ψηφιοποίηση, η εξατομικευμένη ιατρική, η δράση για μείωση των ανισοτήτων και η αποτελεσματικότητα, με χρονοδιαγράμματα και ορόσημα.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλίες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει η ΕΕ την επόμενη περίοδο και τόνισε ότι στόχος είναι, μέσω και της διακρατικής συνεργασίας, να μειωθούν οι σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα και μεταξύ κοινωνικο-οικονομικών ομάδων όσον αφορά τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκαριστική, 1 000 000, Ευρώπη,sokaristiki, 1 000 000, evropi