Σοκαριστικές καταγγελίες: Zητούν 3.500 ευρώ για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ - «Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει»

Μια σοκαριστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονικής

Ανησυχία προκαλεί η καταγγελία για επιτήδειους που - εκμεταλλευόμενοι την αγωνία συγγενών ασθενή - ζήτησαν περισσότερα από 3.000 ευρώ για ένα κρεββάτι στη ΜΕΘ νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μία άγνωστη γυναίκα κάλεσε τη σύζυγο ασθενούς με κορoνοϊό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, ζητώντας 3.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει και να της βρει κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε συγγενής του ασθενή στον διοικητή του «Άγιος Παύλος», Οδυσσέα Κάτσακα, την περασμένη Τετάρτη:

«Σύμφωνα με την καταγγελία που μας έγινε μία κυρία κάλεσε την σύζυγο του ασθενούς και της είπε ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να μεσολαβήσει η ίδια, να του κάνει τραχειοτομή και ζητούσε 3.500 ευρώ», σημείωσε σχετικά ο κ. Κάτσακας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει στο νοσοκομείο νοσηλεύτρια ή γιατρός με το όνομα που αναφέρεται στην καταγγελία.

«Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μάλιστα στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου, η καταγγελία έγινε από τον αστυνομικό, ο πεθερός του οποίου βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, με την άγνωστη να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας θα πεθάνει. Δώστε μου αυτά τα χρήματα και εγώ θα το κανονίσω».

Ο διοικητής του νοσοκομείου έκανε λόγο, παράλληλα, για «κύκλωμα» που «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον φόβο των συγγενών», ενώ ανέφερε πως έχει ενημερώσει τον Εισαγγελέα ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση.

Αντίστοιχο περιστατικό, μάλιστα, καταγγέλεται πως έγινε και στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι κατάφεραν και πήραν 3.500 ευρώ από συγγενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα