Σκύλοι που... μιλάνε με έναν ιδιαίτερο τρόπο με τους ιδιοκτήτες τους

Ένα βίντεο με αξιολάτρευτα σκυλάκια που «μιλάνε» με τους ιδιοκτήτες τους εντοπίσαμε στο youtube. Τα σκυλιά έχουν και αυτά έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας όπως θα διαπιστώσετε.

Τα σκυλάκια καταλαβαίνουν τι τους λένε οι ιδιοκτήτες τους και απαντούν με τη δική τους φωνή εξηγώντας τους με νόημα ότι πήραν το μήνυμά τους. Επίσης, κάποια από τα σκυλιά που θα δείτε στο βίντεο εκφράζουν το συναίσθημά τους και τα παράπονά τους.

Σε παλαιότερα άρθρο του news4health.gr είχε τονιστεί ότι τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν όπως οι άνθρωπο

ώστε να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και οι άνθρωποι πολλές φορές παρερμηνεύουμε τα συναισθήματα των ζώων, γεγονός το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στο να τα κάνουμε να αισθανθούν ακόμα χειρότερα παρά την καλή μας πρόθεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως βλέπουμε «εμάς» στα ζώα και τους αποδίδουμε ανθρώπινες εκφράσεις και συναισθήματα, γεγονός το οποίο μπορεί να μας εμποδίσει να κατανοήσουμε τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Αν μάθουμε πως τα ζώα αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε πότε είναι στρεσαρισμένα και δυσαρεστημένα και μπορούμε να τα προσεγγίζουμε καλύτερα ώστε να «χτίζουμε» τις συνθήκες για την καλύτερη διαβίωσή τους.

Δείτε το χαριτωμένο βίντεο στο News4Health.gr.

#ΣΚΥΛΟΙ #ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα