«Σκοτώθηκαν» Τραμπ και Μακρόν μπροστά στις κάμερες: «Ας είμαστε σοβαροί» (video)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης κατά την συνάντηση του Γάλλου ηγέτη Εμανουέλ Μακρόν, και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το κλίμα ανάμεσα στους δύο ηγέτες ήταν ήδη τεταμένο λόγω των δηλώσεων περι εγκεφαλικού θανάτου του ΝΑΤΟ που έκανε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα.

Συνήθως, οι ηγέτες λένε τα τετριμμένα μπροστά στους δημοσιογράφους προτού ξεκινήσει κάποια διμερής συνάντηση, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δυο άντρες δεν συγκρατήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν.

Την

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των κοινών τους δηλώσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε ότι το ISIS έχει ηττηθεί και απευθύνθηκε στον Μακρόν λέγοντας του: «θα ήθελες μερικούς καλούς μαχητές του ISIS; Θα μπορούσα να στους δώσω. Μπορείς να διαλέξεις όποιον θέλεις».

Ο Μακρόν αντέδρασε άμεσα και φρόντισε να το δείξει στον αμερικανό πρόεδρο. «Ας είμαστε σοβαροί», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι οι μαχητές του ISIS που προέρχονται από την Ευρώπη είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του συνολικού προβλήματος, καθώς όπως σημείωσε κυρίως οι μαχητές του ISIS προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα