Σκληρή κριτική Τσίπρα σε Μέρα25: «Εμμονές Βαρουφάκη, δεν αφορούν την πραγματικότητα»

Σκληρή κριτική έναντι του Μέρα25 σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το παράλληλο νομισματικό σύστημα «Δήμητρα», που προτείνει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας επέλεξε το βήμα του Φόρουμ των Δελφών για να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση προοδευτικών συνεργασιών που προτείνει το κόμμα του δεν έχει να κάνει σε τίποτα με μια τέτοια συζήτηση.

Συγκεκριμένα

ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κύριος «Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία, δεν απασχολεί την πραγματικότητα, δεν αφορά την πραγματικότητα», αλλά «αφορά τις δικές του εμμονές».

Με σαφή τρόπο, δε, υπογράμμισε πως «αυτές οι θέσεις και οι απόψεις για το νόμισμα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε καν συζήτησης» σε μια ενδεχόμενη προγραμματική συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι τέτοιες προτάσεις δεν αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ούτε στις δύσκολες μέρες του 2015 και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το πρόβλημα αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το νόμισμα, αλλά ότι τα ευρώ που έχουμε στην τσέπη μας δεν φτάνει για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού και βεβαίως τα έξοδα των επιχειρήσεων.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΜΕΡΑ_25 #ΓΙΑΝΗΣ_ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΦΟΡΟΥΜ_ΔΕΛΦΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, Τσίπρα, Μέρα25, Εμμονές Βαρουφάκη,skliri, tsipra, mera25, emmones varoufaki