Σήμερα... κληρώνει η ημερομηνία για το debate

Σήμερα (24/6) συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για την διεξαγωγή του debate η οποία καλείται να λύσει μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν ακόμα ανοικτά.

Ο χρόνος διεξαγωγής του debate, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, η δομή της τηλεμαχίας είναι τα βασικά «αγκάθια» θα τεθούν στην σημερινή συνεδρίαση. Ενώ αρχικά οι εκπρόσωποι των κομμάτων είχαν συμφωνήσει το debate να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στην συνέχεια προέκυψε «κόλλημα» του Αλέξη Τσίπρα από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Η έκτακτη Σύνοδος

Κορυφής που συγκαλείται στις Βρυξέλλες την ίδια ημέρα τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό του debate καθώς ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να παρευρεθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί νέα ημερομηνία για την τηλεμαχία.

Ανοικτό παραμένει και το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την συμμετοχή των δημοσιογράφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να μην συμμετέχουν στο debate μόνο οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι αλλά να συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες.

Παράλληλα, έχει αμφισβητήσει την αντικειμενικότητα της Σίας Κοσιώνη και της Μάρας Ζαχαρέα εξαιτίας της σχέσης των συζύγων τους με τη ΝΔ. Επίσης ανοικτό παραμένει και το θέμα της δομής της τηλεμαχίας των πέντε πολιτικών αρχηγών.

Η ΝΔ έχει προτείνει η συζήτηση να περιστραφεί σε επτά θεματικούς κύκλους (Οικονομία - Ανάπτυξη, Επενδύσεις - Θέσεις Εργασίας, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Καθημερινότητα και Ασφάλεια) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπρότεινε πέντε θεματικούς κύκλους (Οικονομία, Εργασία, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνικό Κράτος και Εξωτερική Πολιτική).

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε να ανοίξει κύκλος συζήτησης για τους Θεσμούς και την Δικαιοσύνη. Ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα που παραμένει ανοικτό και καλείται να λύσει η σημερινή συνεδρίαση της δικομματικής επιτροπής είναι ο χρόνος διάρκειας του debate. Από τη ΝΔ έχουν προτείνουν η συζήτηση να μην ξεπεράσει τις δύο ώρες σε διάρκεια ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα προτείνουν να υπάρξει άνεση χρόνου και πέρα των δύο ωρών.

Συμπερασματικά, μόλις δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου και όλα τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από το debate παραμένουν ανοικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα