Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ημέρα εθνικού πένθους η Τετάρτη 14 Ιουνίου για την Ιταλία

Ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία η Τετάρτη 14 Ιουνίου, λόγω του θανάτου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, από σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και στις πρεσβείες της στο εξωτερικό.

Την Τετάρτη, όταν θα τελεστεί η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

για την Ιταλία θα είναι ημέρα εθνικού πένθους.

Στο μεταξύ, έξω από την βίλα του Άρκορε, όπου μεταφέρθηκε η σορός του εκλιπόντα Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Πάντως, πρόσβαση στην έπαυλη έχουν μόνο οι στενοί συγγενείς του "Καβαλιέρε" και μετρημένοι οικογενειακοί φίλοι.

Δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μεταφέρεται στην βίλα του στο Άρκορε και η κηδεία πρόκειται να τελεσθεί δημοσία δαπάνη την Τετάρτη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του, παρά το ότι υπήρχαν αναφορές για το αντίθετο.

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν τελικά ότι η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στα στούντιο του ομίλου Μέντιασετ, έξω από το Μιλάνο.

Αιτία, όπως γράφει ο Τύπος, είναι η δυσκολία να μπορέσει να ελεγχθεί η μεγάλη προσέλευση των πολιτών. Η κηδεία του Καβαλιέρε θα τελεστεί την Τετάρτη το απόγευμα, στις 3 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη.

"Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε "δούλεψε για την ειρήνη", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές ότι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τηλεοπτικό στούντιο του ομίλου του, στο Κολόνιο Μοντζέζε, έξω από το Μιλάνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Μπερλουσκόνι εισήχθη την Παρασκευή στο εν λόγω νοσοκομείο, όπου είχε νοσηλευτεί και τον Απρίλιο εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και προβλημάτων υγείας που οφείλονταν σε χρόνια μορφή λευχαιμίας.

Μετά την προτελευταία εισαγωγή του, οι γιατροί είχαν αναφέρει πως ο Μπερλουσκόνι έπασχε από Χρόνια Μυελομονοκυτταρική Λευχαιμία.

Η υγεία του Μπερλουσκόνι είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2016, ενώ έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο από τότε που προσβλήθηκε από κορονοϊό, πριν από τρία χρόνια.

#ΣΙΛΒΙΟ_ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ #ΕΘΝΙΚΟ_ΠΕΝΘΟΣ #ΙΤΑΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα