Σφοδρή επίθεση του Πατούλη στην Ρένα Δούρου

Έμμεση παραδοχή ότι έλεγε ψέματα στους πολίτες της Αττικής προεκλογικά, όταν τους υποσχόταν τον Οκτώβριο του 2014 ότι θα ολοκληρώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλιώς «θα πήγαινε σπίτι της», συνιστά κατά τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η σημερινή επιστολή της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στους δημάρχους του Λεκανοπεδίου.

«Έπρεπε να μεσολαβήσει μια προεκλογική περίοδος, να συμπληρωθούν τρία χρόνια θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής

και να χαθούν είκοσι ανθρώπινες ζωές, για να αντιληφθεί τελικά ότι απαιτούνται πάνω από οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα, σαν αυτά που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία. Η κ. περιφερειάρχης πλέον "νιώθει στο πετσί της" ότι οι μεγαλοστομίες και τα ψέματα έχουν "πολύ κοντά ποδάρια"», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η επιστολή αυτή της κυρίας Δούρου, «θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού».

Επίσης, την κατηγορεί ότι «κόβει κορδέλες έργων που αποφασίστηκαν από προηγούμενες Διοικήσεις της Περιφέρειας κι όχι κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας», ότι «κρύβεται πίσω από έναν Δασάρχη για να δικαιολογήσει την ανικανότητά της να κάνει το αυτονόητο, να υλοποιήσει το πρόγραμμά της» και ότι «χρησιμοποιεί τα χρήματα της Περιφέρειας για να χρηματοδοτεί τα ρέπος του Βαρουφάκη».

Τέλος, ο κ Πατούλης, ζητά να υπάρξει άμεσα μεταβίβαση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα