Σφίγγει ο κλοιός στη Γάζα: Σε 12 ώρες θα βυθιστεί στο σκοτάδι, αγωνία για τα νοσοκομεία

Από τις 7 Οκτωβρίου με απόφαση του υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ έχει διακοπεί η προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς τη Γάζα, που δεν μπορεί παράλληλα να εισάγει καύσιμα λόγω του αποκλεισμού από τον IDF.

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρει τώρα πως τα αποθέματα καυσίμων για τη λειτουργία των γεννητριών των νοσοκομείων πρόκειται να εξαντληθούν αύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται πως αξιωματούχοι στη Γάζα είχαν προειδοποιήσει πως ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός του θύλακα επρόκειτο να εξαντλήσει σύντομα τα καύσιμά του.

«Η Λωρίδα της Γάζας

βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αδιανόητη ανθρωπιστική κρίση, με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να κλείνει πλήρως σε λίγες ώρες λόγω έλλειψης καυσίμων. Αυτη η εξέλιξη απειλεί να βυθίσει τη Λωρίδα της Γάζας στο απόλυτο σκοτάδι καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της παροχής όλων των βασικών υπηρεσιών ζωής - που εξαρτώνται όλες από το ηλεκτρισμό - καθώς δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους ούτε και με γεννήτριες λόγω του βομβαρδισμού της πόλης Ράφα - της μοναδικής διόδου προς την Αίγυπτο».

Αξιωματούχοι σημειώνουν, παράλληλα, πως οι Αρχές δεν μπορούν να προσεγγίσουν αμάχους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια εξαιτίας των συνεχών αεροπορικών επιδρομών στην Καράμα, βόρεια της πόλης της Γάζας. Πολλοί νεκροί και τραυματίες έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, με τις Αρχές να μην διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης.

Με τους δρόμους σε κακή κατάσταση και του συνεχούς βομβαρδισμούς, άλλωστε, ασθενοφόρα και ομάδες πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να πλησιάσουν τις περιοχές όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

#ΓΑΖΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ #ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα