Σεπόλια: «Βάσιμη η μαρτυρία ότι ο 53χρονος εξέδιδε την 12χρονη σε οίκο ανοχής» (βίντεο)

Αρνούνται ο ένας μετά τον άλλον οι συνήγοροι υπεράσπισης να αναλάβουν την υπεράσπιση του 53χρονου και του 42χρονου οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Βάσιμη χαρακτήρισε τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, η συνήγορος της 12χρονης, Ταραχοπούλου Ασπασία.

Παράλληλα, ανέφερε πως την Πέμπτη το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ώστε να επιβεβαιώσει όλα αυτά και εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης.

{https://www.youtube.com/watch?v=mifR55g8fGA}

Δεν βρίσκουν δικηγόρο

Απρόθυμοι είναι μέχρι τώρα οι δικηγόροι που έχουν κληθεί να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορούμενων για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, οι οποίοι όταν κλήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο για να πάρουν τον φάκελο ενημέρωσαν την αρμόδια ανακρίτρια ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορούμενων Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη.

Την ίδια στάση φέρεται να τήρησε και τρίτος δικηγόρος με τον οποίο έγινε τηλεφωνική επικοινωνία. Και εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή των κατηγορουμένων.

Η λύση που προκρίθηκε είναι την υπεράσπισή τους να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο δικηγόρος, δηλαδή, που ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση αυτή το πρωί της Τετάρτης κατά τη μεταφορά των κατηγορουμένων στον ανακριτή.

Κλειστά στόματα από τους κατηγορούμενους

Πρόθεση των κατηγορουμένων είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής χωρίς να αναφερθούν σε στοιχεία της υπόθεσης συναινώντας στην προφυλάκισή τους.

Ο 53χρονος και ο 42χρονος που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια. Εναντίον τους ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας δρούσε μεθοδικά κυρίως μέσω του διαδικτύου με προφίλ που φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο ίδιος.

Η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει τα προφίλ 15 επίδοξων βιαστών της 12χρονης στον Κολωνό

Τουλάχιστον 15 προφίλ ανδρών που είχαν τακτική επικοινωνία με τον 53χρονο στη σελίδα γνωριμιών που είχε δημιουργήσει για την 12χρονη φέρεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ., την ίδια ώρα που γίνονται έρευνες για τα στοιχεία των 200 και πλέον ατόμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνευρεθούν με την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Ήδη έχουν ανασυρθεί δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του Ηλία Μίχου, αλλά και της 12χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αναμένεται να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ.

Στη συνέχεια το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές του. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηλία Μίχου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαδρομές των χρημάτων που λάμβανε και άρα οι αποστολείς.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας και τυχόν συνεργοί στην ιστοσελίδα γνωριμιών. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

#ΣΕΠΟΛΙΑ #ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ #ΣΙΩΠΗ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ #ΒΙΑΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα