Σεισμός Τουρκία: Μαρτυρία για Έλληνα κάτω από τα ερείπια κτηρίου στην Αντιόχεια, δεν επιβεβαιώνει η ΕΜΑΚ

Mαρτυρίες κάνουν λόγο για Έλληνα πολίτη που φέρεται να είναι εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια στην περιοχή της Αντιόχειας, μετά το φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Στην περιοχή της Αντιόχειας, που είναι μία από τις πόλεις που έχουν χτυπηθεί σφόδρα από τον καταστροφικό σεισμό, υπάρχουν μαρτυρίες για έναν Έλληνα πολίτη που είναι εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα.

Όπως λέγεται, πρόκειται για Έλληνα πολίτη, παντρεμένο με μια Ορθόδοξη γυναίκα από τη Συρία, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Οι συγγενείς

τους κάνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται εκεί και παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι και πριν λίγες ώρες, όμως πλέον η τύχη τους αγνοείται αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες.

Το βέβαιο είναι ότι οι ομάδες διασωστών συνεχίζουν τις ηρωικές προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς σε Τουρκία κα Συρία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ΕΜΑΚ δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία .Δεν έχει εικόνα για Έλληνα εγκλωβισμένο κάτω από τα χαλάσματα. Το βέβαιο είναι ότι στην περιοχή της Αντιόχειας υπάρχει πλήθος Ορθοδόξων.

Όσο περνούν οι ώρες «θάβονται» κάτω από τα συντρίμμια και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες. Πηγές της Πυροσβεστικής εκφράζουν φόβους ότι από αύριο πλέον (96 ώρες μετά τον φονικό σεισμό) δεν θα υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια. Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ έχει αυτονομία για επτά ημέρες.

#ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΑΣ #ΔΙΑΣΩΣΗ #ΕΡΕΙΠΙΑ #ΚΤΗΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός Τουρκία, Μαρτυρία, Έλληνα, Αντιόχεια,seismos tourkia, martyria, ellina, antiocheia