Σεισμός στην Τουρκία - Λέκκας: Επί 3 ώρες προσπαθούσαμε να σώσουμε την 7χρονη Φατμά

«Προσπαθούσαμε επί τρεις ώρες να διασώσουμε την 7χρονη στην Τουρκία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Προσπαθούσαμε επί τρεις ώρες να διασώσουμε το κορίτσι, αλλά δεν άντεξε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, για την 7χρονη Φατμέ που κατέληξε στα ερείπια κτιρίου στην Τουρκία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της ΕΜΑΚ.

Μιλώντας στο Mega,

ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ προσπαθούν αυτή την ώρα να διασώσουν μία γυναίκα, ενώ νωρίτερα ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια τον 50χρονο πατέρα της Φατμέ, αλλά και την 6χρονη αδερφή της.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή σε πολλές τουρκικές πόλεις. Συγκεκριμένα για το Χατάι ανέφερε ότι οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι μεν σποραδικές, αλλά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της πόλης, περίπου το 1/5 του συνολικού πολεοδομικού συγκροτήματος, ισοπεδώθηκε.

Νωρίτερα δραματική ήταν η επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ στην πόλη Αλεξανδρέττα (Χατάι) της Τουρκίας, μπροστά μάλιστα στις κάμερες της ΕΡΤ με τους διασώστες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ να προσπαθούν να σώσουν την 7χρονη Φατμέ στα συντρίμμια του φονικού σεισμού.

Ο 50χρονος πατέρας της απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σώθηκε επίσης και η 6χρονη αδερφή της Φατιμά που δεν κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανό.

#ΣΕΙΣΜΟΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΛΕΚΚΑΣ #ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ #ΝΕΚΡΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα