Σεισμός Ιράν: Ο πιο φονικός του 2017- Πάνω από 530 νεκροί

Τουλάχιστον 530 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον φονικότερο σεισμό που σημειώθηκε στο Ιράν τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο πρόσθεσε πως περισσότεροι από 8.000 είναι οι τραυματίες.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, η οποία επλήγη την Κυριακή από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.

Οι αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επιχειρήσεις διάσωσης στις απομακρυσμένες περιοχές

της χώρας, ενώ δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα των σπιτιών που κατέρρευσαν.

Το επίκεντρο του σεισμού των 7,3 βαθμών εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων βόρεια του Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ, της πόλης που έχει πληγεί περισσότερο. Μόνο στην πόλη αυτή των 85.000 κατοίκων έχουν αναφερθεί 280 νεκροί. Νωρίς το πρωί οι διασώστες έβγαλαν ζωντανούς από τα συντρίμμια μια μητέρα με το μωρό της.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο και τα μισά σχολεία της περιφέρειας έχουν υποστεί ζημιές.

Στη γειτονική περιφέρεια Νταλαχού πολλά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim που επικαλείται δηλώσεις ενός τοπικού αξιωματούχου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αρχές έχουν στείλει στην περιοχή 22.000 σκηνές, 52.000 κουβέρτες, 17 τόνους ρύζι και περισσότερα από 200.000 μπουκάλια νερό. Ωστόσο, σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Fars ακούγεται μια γυναίκα να διαμαρτύρεται στον υπουργό Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί-Φαίλ ότι οι κάτοικοι «δεν έχουν νερό».

Αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι ξανάνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων στην επαρχία Κερμανσάχ. Στο Σαρ-ε-Πολ-ε-Ζαχάμπ δεν έχει επανέλθει ακόμη η ηλεκτροδότηση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα