Σειρά αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής από την κυβέρνηση για «σωθεί» ο Καμμένος

Το απειλητικό μήνυμα του Πάνου Καμμένου προς την κυβέρνηση πως αν εφαρμόσει το γράμμα του κανονισμό της Βουλής και του διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα τότε θα ρίξει την κυβέρνηση πριν την 25η Μαρτίου προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε άμεσα. Ο Δημήτρης Τζάνακόπουλος απάντησε πως δεν είναι δυνατόν να διαλύονται

με τόση ευκολία κόμματα εντός της Βουλής.

«Δεν είναι ηθικό η πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο Νίκος Βούτσης δρομολογεί μία σειρά αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να διασωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου.

Πριν «απασφαλίσει» ο Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Βουλής διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το άρθρο 72 του κανονισμού που αναφέρει ότι για την συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας προσμετρώνται μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Ουσιαστικά προανήγγειλε την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ καθώς δεν θα υπολογίζονταν σε αυτήν ο Αριστείδης Φωκάς που είχε εκλεγεί με την Ενωση Κεντρωων.

Σήμερα αναμένεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να κάνει πράξη την απειλή του και να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ παραδίδοντας στην έδρα του στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με τη σειρά του θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει με τα μέχρι τώρα δεδομένα το τέλος των ΑΝΕΛ.

Η διάσκεψη των προέδρων όμως χθες δρομολόγησε άμεσα σειρά αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου όπως όλα δείχνουν να διασωθεί το κόμμα και τα κοινοβουλευτικά προνόμια του Πάνου Καμμένου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστούν από την ολομέλεια οι τροποποιήσεις του κανονισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σειρά, Βουλής, Καμμένος,seira, voulis, kammenos