Σε ζητώ στα σινεμά από 1η Ιουλίου με... άδεια θέση δίπλα - «Ξεχνάμε» το διάλλειμα στους κλειστούς κινηματογράφους

Ανακοινώθηκαν τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα του κινηματογράφου, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021. «Ξεχνάμε» το διάλλειμα στους κλειστούς κινηματογράφους, μας... ενημερώνει το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 1 Ιουλίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν οι κινηματογραφικές αίθουσες με υποχρεωτική δημιουργία κενής θέσης ανά δύο καθήμενους. Έτσι, η πληρότητα δε θα μπορεί να υπερβαίνει το 50%.

Κατά την είσοδο στα σινεμά, οι θεατές θα πρέπει να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό

τεστ ως εξής:

- PCR (72 ώρες πριν την προβολή)
- Rapid (48 ώρες πριν την προβολή)
- Self test (εντός 24 ωρών πριν την προβολή).

Παράλληλα, μπορεί να δείξει πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 μέρες μετά από αυτόν).

Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση ατόμων που προέρχονται μαζί στις 2 θέσεις καθήμενων, μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενή θέση.

Μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το πώς ξέραμε τις προβολές είναι ότι απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή, ενώ υποχρεωτική είναι τόσο η ταξιθεσία, όσο και η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τέλος, όσον αφορά τους κινηματογράφους, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση (με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο) του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου προβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα