Σε ποιες παραλίες έχει τσούχτρες - Δείτε τον χάρτη (pic)

Αυτός είναι ο χάρτη με τις παραλίες που έχουν τσούχτρες σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη νέα πλατφόρμα του Google Maps παρουσιάζονται όλες οι παραλίες της Ελλάδας που έχουν τσούχτρες φέτος το καλοκαίρι και ειδικά για τον

Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. 

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει στην παραλία Αυλάκι στον Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, στην Άναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομή αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

Δείτε τον χάρτη: 

Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα, πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

-Βγείτε αμέσως από το νερό

-Αν τα πλοκάμια της τσούχτρας είναι ακόμα στο δέρμα σας, αφαιρέστε τα προσεκτικά. Μην το κάνετε με γυμνά χέρια, αφού είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείτε και σε άλλα σημεία. Η ερυθρίαση της περιοχής είναι κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ξαφνιάσει.

-Σταθείτε στα ρηχά και ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό στο σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα. Αυτό θα απενεργοποιήσει (μουδιάσει) το συγκεκριμένο σημείο. Προσοχή! Μην ρίξετε γλυκό νερό γιατί θα προκαλέσει το σπάσιμο όσων μικροσκοπικών κεντριών από τα πλοκάμια δεν έχουν σπάσει και αυτά θα απελευθερώσουν ακόμαπερισσότερο δηλητήριο.

-Οι τσούχτρες στα τροπικά νερά έχουν πολύ πιο τοξικό τσίμπημα. (Ανάλογα με το είδος της τσούχτρας, ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η χρήση ξυδιού να επιδεινώσει τον πόνο).

-Εφόσον μπορείτε να βρείτε ξύδι, καλό είναι να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε τσιμπήματα στα ελληνικά νερά. Ρίξτε άφθονο ξύδι για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχετε ξύδι, τότε διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και κάντε κομπρέσες. Αυτή η πρακτική μέθοδος θα σας ανακουφίσει από το αίσθημα του πόνου.

-Στη συνέχεια μουλιάστε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα μέσα σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά.

-Κάντε επάλειψη με μια ήπια κορτιζονούχα αλοιφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα