Σε περιδίνηση το ΚΙΝ.ΑΛ για το Σκοπιανό

Σε κατάσταση περιδίνησης έχει περιέλθει τις τελευταίες ώρες το Κίνημα Αλλαγής, καθώς σε καμία περίπτωση οι συνιστώσες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το αν θα στηρίξουν –και αν ναι πως και με ποιες προϋποθέσεις- τη συμφωνία που ανακοίνωσε για το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός.

Και αυτό κατέστη φανερό από το γεγονός πως η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ εκδόθηκε αργά το βράδυ –ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αντανακλαστικά που δείχνουν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι εξαιρετικά, βγάζοντας ανακοινώσεις σε χρόνο dt- και ουσιαστικά

σκοπός της ήταν να κερδηθεί χρόνος. Και αυτό γιατί μετέφερε την τοποθέτηση του κινήματος αφότου λάβουν γνώση του επίσημου κειμένου της συμφωνίας, τόσο η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, όσο και οι «εμπειρογνώμονες» που θα ορίσει ο καθένας από τους παραπάνω.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως οι Σταύρος Θεοδώρακης, Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της συμφωνίας. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά μετράει ιδιαίτερα το πολιτικό κόστος που θα έχει για το ΚΙΝ.ΑΛ η στήριξη της και επιθυμεί να κερδίσει χρόνο. Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς προκρίνει, τη μέθοδο της αναβλητικότητας. Ωστόσο, στελέχη και βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. τονίζουν ότι δεν είναι δυνατό ο φορέας να μην έχει ξεκάθαρη άποψη.

Την ίδια ώρα στη βάση υπάρχει αναβρασμός και αυτός εκφράζεται ως επί το πλείστον από το δεύτερο επίπεδο στελεχών που προέρχονται κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα στα κοινωνικά δίκτυα δίνουν και παίρνουν οι αναρτήσεις με κοινό παρονομαστή και συνάμα μήνυμα προς την ηγεσία το «αν αποδεχθείτε τη συμφωνία, φεύγουμε».

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Σπύρο Δανέλλη , βουλευτή του Ποταμιού, χθες στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο γεγονός είχε και συνέχεια σε ανώτατο επίπεδο του κινήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα