Σε νέα «αγορά» μπαίνει η METRO - Νέα καταστήματα ανοίγει η My Market

Επενδύσεις συνολικού ύψους 45-50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2018 η METRO AEBE (συμφερόντων Αριστοτέλη Παντελιάδη), επιχειρώντας να διευρύνει τα μερίδια αγοράς τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική, αλλά και εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα στην Κύπρο

Η ενίσχυση της θέσης της κάθε αλυσίδας αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ δεδομένο του διαρκούς εντεινόμενου ανταγωνισμού στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Αλλωστε, όπως ο ίδιος ο κ. Παντελιάδης τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου, «το τοπίο στην εν λόγω

αγορά δεν έχει κατασταλάξει ακόμη και για τη διετία 2018-2019 η αγορά θα είναι ρευστή και μη προβλέψιμη».

Οι επενδύσεις της ΜΕΤRO AEBE αφορούν τη ριζική ανακαίνιση 51 καταστημάτων τόσο του δικτύου της πρώην «Βερόπουλος» όσο και παλαιών καταστημάτων My Market, τη δημιουργία σίγουρα πέντε νέων καταστημάτων και με στόχο την ίδρυση πέντε ακόμη, καθώς και την επέκταση του κέντρου διανομής της εταιρείας κατά 10.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Το αμέσως επόμενο διάστημα, εξάλλου, ξεκινά η κατασκευή του πρώτου καταστήματος cash & carry της εταιρείας στην Κύπρο, στην Ομόνοια της Λεμεσού, επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, το νέο μεγάλο εγχείρημα της εταιρείας, επένδυση που υπολογίζεται συνολικά ότι πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ, είναι η εντονότερη και πιο οργανωμένη δραστηριοποίησή της στην κατηγορία του επαγγελματικού εξοπλισμού στα καταστήματα cash & carry και των ειδών οικιακής χρήσης στα καταστήματα λιανικής (Μy Market). Η νέα αυτή δραστηριότητα υλοποιείται μέσω της εταιρείας Milestone, στην οποία η METRO AEBE συμμετέχει με ποσοστό 50% (το υπόλοιπο 50% ανήκει στον επικεφαλής της Milestone Γιώργου Σαλάχου).

Συγκεκριμένα, η MILESTONE, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της METRO, δημιούργησε έναν ξεχωριστό και εξειδικευμένο χώρο στον 1ο όροφο του καταστήματος στην Πέτρου Ράλλη, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ειδικά διαμορφωμένο χώρο για είδη μαζικής εστίασης και HORECA.

Η νέα επένδυση του ομίλου METRO εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο που προβλέπει ίδρυση νέων καταστημάτων, ανακαινίσεις και τροποποιήσεις παλαιότερων αλλά και θα ανέλθουν στα 45 εκατ. ευρώ δρομολογεί για το 2018. Μέσα σ' αυτό όπως ανέφερε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου METRO, περιλαμβάνονται τα πέντε νέα καταστήματα που ήδη δημιουργούνται, πέντε που θα δημιουργηθούν, καθώς και όλες οι ανακαινίσεις, οι αναδιαρθρώσεις και οι ποιοτικές τροποποιήσεις καταστημάτων που είναι σε εξέλιξη. "Για να παραμείνεις στην αγορά πρέπει να μεγαλώνεις διαρκώς, να επενδύεις και να εξελίσσεσαι. Εμείς αυτό κάνουμε", ανέφερε σχετικά ο κ. Παντελιάδης.
Γιατί HORECA

Καθώς οι καταναλωτικές συνήθειες μεταβάλλονται, το λιανικό εμπόριο αλλάζει και προσαρμόζεται στις νέες τάσεις των καιρών, αλλά και στις απαιτήσεις μιας αγοράς που λόγω του τουρισμού ζητάει καινούρια πράγματα. Με στόχο λοιπόν τον τουρισμό, δεδομένου ότι από τη χώρα "περνά" ετησίως πληθυσμός τρεις φορές πάνω από αυτόν της Ελλάδος, καθώς φέτος αναμένονται πάνω από 30 εκατ. τουρίστες, ο όμιλος METRO "εστιάζει" στον μικρό επαγγελματία, τον μικροξενοδόχο, τον μικρό βιοτέχνη και κάθε άλλου είδους επαγγελματίας που δραστηριοποιείται πέριξ του κλάδου της HORECA.

Το νέο concept της Milestone είναι σχεδιασμένο να παρέχει υπηρεσίες εξατομίκευσης αρκετών ειδών με το λογότυπο της εκάστοτε επιχείρησης, ενώ λειτουργεί ειδικό σημείο ηλεκτρονικής πληροφόρησης «Info point» που περιέχει πάνω από 20.000 κωδικούς. Όπως τόνισαν οι άνθρωποι του ομίλου, για τις ανάγκες του νέου χώρου, δημιουργήθηκαν δεκάδες άμεσες νέες θέσεις εργασίας και αρκετές έμμεσες σε αποκλειστικούς συνεργάτες.

Παρ' ότι το Metro Cash & Carry στην Πέτρου Ράλλη θα είναι η ναυαρχίδα σε προϊόντα HORECA, το νέο concept θα επεκταθεί σταδιακά και στα υπόλοιπα 48 καταστήματα Cash & Carry του ομίλου Metro, ενώ μέσα στο 2018 θα δημιουργηθούν τέτοιες "γωνιές" και στα 223 My Market του ομίλου.

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρόμων σε τρία καταστήματα METRO Cash & Carry (στον Άλιμο, στην Ελευσίνα και στα Γλυκά Νερά) και σε τέσσερα My market (στο Ολυμπιακό Χωριό, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι και στη Βάρη).
Η Milestone

H Milestone είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα και εξειδικεύεται στην εμπορία οικιακών ειδών και ειδών μαζικής εστίασης, ενώ σε πρώτη φάση απασχολεί 12 στελέχη. Διαθέτει δικές της αποθήκες και έχει στην αποκλειστική της ευθύνη την ανάπτυξη του κλάδου των οικιακών ειδών στα My Market και των ειδών μαζικής εστίασης και HORECA στα Metro Cash and Carry.

Η Milestone έχει ήδη αναπτύξει δικά της προϊόντα, με δικά της εμπορικά σήματα που θα διακινούνται αποκλειστικά από τα δίκτυα του ομίλου. Τα είδη που διαχειρίζεται είναι κυρίως δικής της εισαγωγής και σχεδίασης ενώ έχει ξεκινήσει και συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους πωλήσεων για το χώρο της μαζικής εστίασης που θα υποστηρίζουν μεγάλα και εξειδικευμένα έργα στην HORECA αγορά. Διευθύνων σύμβουλος της Milestone είναι ο Γεώργιος Σαλάχας, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία από το χώρο του λιανικού εμπορίου με παραστάσεις από το εξωτερικό, τόσο στην Άπω Ανατολή όσο και στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα