Σε δεύτερο lockdown η Κύπρος – Χωρίς προϋπολογισμό και με Κυπριακό σε εξέλιξη

Αντιμέτωπη με τρία «καυτά» μέτωπα βρίσκεται η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τα δύο από τα οποία μάλιστα συνδέονται μεταξύ τους: Το επερχόμενο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Προϋπολογισμό του 2021, καθώς και το Κυπριακό.

Οι συνεχιζόμενοι τριψήφιοι αριθμοί θετικών ατόμων που αναπόφευκτα αυξάνουν την πίεση στο σύστημα υγείας δεν άφησαν άλλες επιλογές σε Κυβέρνηση

και Συμβουλευτική Επιδημιολογική Ομάδα. Η Κύπρος φαίνεται να εισέρχεται σε ένα δεύτερο lockdown ουσιαστικά με στόχο τη μείωση των μετακινήσεων οι οποίες προοδευτικά θα επιφέρουν μείωση της θετικότητας εντός της κοινότητας και θα αποφορτίσουν τα νοσοκομεία.

Η χώρα ενεργοποιεί και το τελευταίο όπλο που είχε στη φαρέτρα της, αυτό δηλαδή του περιορισμού των μετακινήσεων και του κλεισίματος των περισσοτέρων επιχειρήσεων, πράγμα που παραπέμπει μοιραία σε ένα δεύτερο lockdown.
Όπως αναφέρεται, το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εντός ολίγου για να επικυρώσει την αυστηροποίηση των μέτρων, που ουσιαστικά θέτει την Κύπρο σε 2ο lockdown.

Τα νέα αυστηρά μέτρα, θα ανακοινώσει στον κυπριακό λαό στη 13.00 ο Υπουργός Υγείας και θα περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα την επάνοδο στο σύστημα των SMS μέσω του 8998. 

Περισσότερα σε λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα