Σε αδιέξοδο η τέταρτη συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η τέταρτη συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, η ΟΤΟΕ απέρριψε και τη νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών,

η οποία προέβλεπε αυξήσεις 2% (περίπου 27-28 ευρώ) σε βάθος τριετίας, οι οποίες όμως θα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 16ο κλιμάκιο και πάνω κι όχι το σύνολο των εργαζομένων που ζητάει η Ομοσπονδία.

Η θέση της ΟΤΟΕ παρέμεινε η ίδια, καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων ξεκαθάρισαν οτι δεν θα προχωρήσουν σε διαχωρισμό των εργαζομένων. Όσον αφορά το ύψος των αυξήσεων, η ΟΤΟΕ ζητάει την αύξηση των αποδοχών κατά 60 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Υπενθυμίζεται οτι η αρχική πρόταση των τραπεζών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, προέβλεπε αύξηση 2 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021.

Σημειώνεται οτι η ΟΤΟΕ έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ενώ το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών μετά το πέρας της συνάντησης ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και αύριο, αφήνοντας ανοικτή την ώρα της συνάντησης.

Όσον αφορά το αίτημα της Ομοσπονδίας για τη ρήτρα διατήρησης των υπαρχόντων περίπου 40.000 θέσεων εργασίας, οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν δεσμεύτηκαν, επισημαίνοντας οτι η αύξηση του μισθολογικού κόστους &πιέζει& τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα