ΣΔΟΕ: Κατάσχεση 12.500.000 τσιγάρων

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, σημειώθηκε από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, κατέσχεσαν 12.500.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, μάρκας PRESIDENT SLIMS. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47€.

Ειδικότερα, κατόπιν έρευνας υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά την και επρόκειτο να μεταφορτωθεί για άλλο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου, ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν «1610 ΠΑΚΕΤΑ LAMINATE». Κατόπιν αιτήματος του ΣΔΟΕ, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά όπου και διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, πλην δύο αρχικών σειρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα