Σχεδιάζεται η επόμενη μέρα χωρίς τους ΑΝΕΛ

Το Μαξίμου φαίνεται ότι σχεδιάζει την επόμενη μέρα της κυβέρνησης μετά την επικύρωση του διαζυγίου με τους ΑΝΕΛ αναζητώντας νέες συμμαχίες που θα δώσουν αέρα στην κυβέρνηση ειδικά με τα θετικά μέτρα του κατώτατου μισθού και του επιδόματος ενοικίου να πλησιάζουν ενώ ταυτόχρονα δεν θέλουν να δημιουργήσουν «πολεμικό τόνο» στο διαφαινόμενο διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ.

Μπορεί πολλά δημοσιεύματα να ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι έτοιμος να τα «βροντήξει» από την κυβέρνηση σήμερα – αύριο αλλά το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.
Ο πρόεδρος

των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως θα θέσει τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους ζητώντας τους να παραδώσουν την έδρα τους όσοι θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δύο σταθεροί, ο ένας «αποστάτης» και τα ερωτηματικά

Παρόλο που η κοινοβουλευτική ομάδα μοιάζει περισσότερο με «χάρτινο πύργο», ο Πάνος Καμμένος μπορεί να στηρίζεται σε δύο βουλευτές του. Την κ. Κόλλια Τσαρουχά και τον κ. Κατσίκη. Ο κ. Παπαχριστόπουλος φαίνεται ότι πλέον λειτουργεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των ΑΝΕΛ γεγονός που έχει προκαλέσει την ενόχληση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Τα ερωτηματικά είναι ο κ. Κόκκαλης και η κ. Κουντουρά. Η υπουργός Τουρισμού φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρίσκεται πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν ως την τελευταία στιγμή.

Το Μαξίμου κρατά χαμηλούς τους τόνους με Καμμένο

Δεδομένα το Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αναγνωρίζοντας ότι η κοινή συνύπαρξη των δύο κομμάτων ήταν αναγκαστική από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα. Παρόλο που στελέχη της κυβέρνηση τονίζουν ότι «μας χωρίζει άβυσσος» αναφέρουν πως η συνύπαρξη των δύο κομμάτων υπήρξε «ειρηνική» για περισσότερο από 3,5 χρόνια. Παράλληλα αναγνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος πιέζεται πολιτικά και από το ίδιο του το κόμμα αλλά και από το εκλογικό του πυρήνα.

Και ενώ περιμέναμε ένα τηλεοπτικό μπαντ ντε φερ μεταξύ Καμμένου – Τσιπρα στα τηλεοπτικά πλατό, ένα τηλέφωνο μεταξύ των δύο ανδρών «χαμήλωσε τους τόνους» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως κλείστηκε ραντεβού την Παρασκευή. Σε αυτό συνέβαλε και η άφιξη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα αύριο.

«Έχουμε τους 151»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σε υψηλούς τόνους ότι «διαθέτουμε τους 151 σε οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή πετώντας το μπαλάκι στην ΝΔ. Για την Συμφωνία των Πρεσπών που φαίνεται πως θα έρθει στην Βουλή το β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου δεν φαίνεται να ανησυχούν.

Το Ποτάμι ξεκαθάρισε χθες ότι, ως κόμμα, θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς αυτό να σημαίνει πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τούτο σημαίνει πως, πλην απροόπτου, θα ψηφίσουν θετικά οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλης και Σπύρος Λυκούδης, ενώ οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός καταψηφίζουν και, κατά το ρεπορτάζ, οδεύουν προς τη ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα