Σάσα Σταμάτη: Τι λέει το θέατρο «Τζένη Καρέζη» για τη διακοπή της παράστασης Ζαραλίκου

Aνακοίνωση εξέδωσε το θέατρο «Τζένη Καρέζη» μετά το περιστατικό με τη Σάσα Σταμάτη, σε παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Το θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου ανεβαίνει η παράσταση «200 χρόνια δανεικά» με τον Χρ. Ζαραλίκο, σε σημερινή (3/12) ανακοίνωσή του για το επεισόδιο τονίζει ότι «έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές».

Στηρίζοντας τον καλλιτέχνη στο επεισόδιο που έγινε επί σκηνής χθες το βράδυ, υπογραμμίζει ακόμη ότι η αλήθεια «είναι πάντα κρυμμένη» και θα πρέπει «να ψάξουμε πολύ για να τη βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του θεάτρου «Τζένη Καρέζη»: «Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές.

Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.

Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει.

Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα.

"Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ" όπως είπε ο Κάρολος Κουν».

Η πρώτη αντίδραση της Σταμάτη

Η Σάσα Σταμάτη πέρασε στην... αντεπίθεση μετά τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες για το «ντου» στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Την τρέλα μου σαν άνθρωπο την ξέρετε όλοι. Δεν την έκρυψα ποτέ και ούτε πρόκειται να προσποιούμαι τη σοβαρή και την καθωσπρέπει, ούτε βέβαια θα μπω στα καλούπια που θέλουν μερικοί» αναφέρει στο Instagram.

Σε story που ανέβασε, υποστηρίζει ότι δεν απαντά σε «εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την δολοφονία χαρακτήρων» αλλά αποκλειστικά και μόνο στους φίλους της που «από το πρωί βλέπουν μια απίστευτη επίθεση» εναντίον της.

«Επειδή είδα ανακοινώσεις από κόμματα, εύχομαι να δείξουν την ίδια ευαισθησία στην επόμενη πλημμύρα, που θα ήταν και πιο χρήσιμο για την κοινωνία. Από υποκρισία βλέπετε, χορτάσαμε τόσα χρόνια», τονίζει.

Δείτε ολόκληρο το story: Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sasa Stamati (@sasastamata)

Keywords
Τυχαία Θέματα